Orecchiette med chorizo
30
Enkel
Tillagningstid: 3 timmar Det tar tid att laga den här rätten. Det är en ovanlig paj och en specialitet från Genua. Förr lagades pajen bara till Påsk. Degen skulle bestå av 35 knapriga lager - en symbol för Jesu Kristi levnadsår. Numer låter man sig också väl smaka av pajer som lagats på lite enklare sätt. Som att använda djupfryst smördeg. En annan förenkling är att man inte blandar ingredienserna utan varvar dem var för sig. Pajen smakar absolut godast ljummen - undvik alltså att servera direkt från kylskåpet.RECEPT | Påskpaj, torta pasqualina från Ligurien
8 portioner Degen: 8 dl vetemjöl + mjöl till utbakningen 1 krm salt 2 msk olivolja + olja att pensla med 2,5 dl vatten Fyllningen: 1 kg bladspenat salt, peppar 1-2 tsk mejram (färsk eller torkad) 1 torrt småfranska utan skorpa cirka 1 dl mjölk 2 ägg 80 g färskriven parmesanost 500 g ricotta (italiensk färskost som kan byts ut mot kesalla eller kvarg) salt, peppar 50 g smör 6 ägg
Vinbanken väljer i första hand, men inte alltid, vinförslag till inläggen: topplistor, vinköplistan (fredag) och vin- och mat i kombination (vanligtvis måndagar), ur annonsörers portföljer. Kolla oss gärna.