Matiga våfflor - två smakrika varianter

30 minuter
Medel
15 ingredienser
Två varianter på matiga våfflor som fungerar både som förrätt och varmrätt. Den ena varianten med löjrom och den andra med burrata.
Matiga våfflor - två smakrika varianter
Ingredienser för 4 personer

Våfflor

100 g
Smör
4 dl
Vetemjöl
1.5 tsk
Bakpulver
0.5 tsk
Salt
2 st
Ägg
5 dl
Mjölk

Topping - burrata

1 st
Burrata
1 kruka
Basilika
200 g
Körsbärstomater
80 g
Salami
Balsamico

Topping - löjrom

75 g
Löjrom
2 dl
Smetana
1 st
Rödlök
1 kruka
Dill

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Sander  Riesling trocken

    Sander Riesling trocken

    2023
    tysklandTyskland
    7 ml
    12%

    Vin till matiga våfflor

    Vin till våfflor tänker du? Japp, säger vi. det går faktiskt att kombinera vin till de här två varianterna på matiga våfflor. I fallet där vi har löjrom som topping så tänker vi att vi satsar på ett vin med hög syra som framförallt kommer passa alldeles utmärkt till en riesling. I just den här rieslingen får vi ett ungt vin med tydliga toner av gröna äpplen, päron och citrus. Ett fräscht vin som passar förträffligt med löjrommen. Vi väljer även samma vin när vi går över till burratan. För vissa kan det kanske bli en missmatch då burratan ändå är lite fet, men syran i balsamicon kommer passa riktigt snyggt med rieslingen. Så för oss blir det en syrlig och fräsch riesling till matiga våfflor.
     

    124 kr