Blancherad sparris med hollandaisesås, mandlar och tångrom

25 minuter
Svår
14 ingredienser
Recept på blancheras sparris med hollandaisesås. I receptet har vi med både gröna och vita sparrisar för att kombinera smakerna.
Blancherad sparris med hollandaisesås, mandlar och tångrom

Vintips till receptet

  • Yealands

    Yealands

    Sauvignon Blanc, 2024
    nya-zeelandNya Zeeland
    750 ml
    12.5%

    Ungdomligt, aromatiskt och väldigt druvtypiskt sauvignon blanc-vin från Nya Zeeland. Till en lätt förrätt med sparris och hollandaisesås är Yealands ett fantastiskt val. Vinet, med sina gröna och citrusiga toner, förhöjer den fräscha sparrissmaken och den lena såsen. Kombinationen av vinets friskhet och den krämiga texturen gör detta till en perfekt förrätt för att väcka smaklökarna under vårens och sommarens middagar.

    115 kr
Ingredienser för 4 personer

Sparris

250 g
Vit sparris
250 g
Grön sparris
1 st
Citron
1 msk
Salt
0.5 msk
Socker
1 l
Vatten

Hollandaisesås

450 g
Smör
3 st
Äggulor
0.5 st
Citron
(juice)
1 tsk
Cayennepeppar
Salt & svartpeppar

Tilbehör

50 g
Sötmandel
100 g
Smörgåskrasse
70 g
Tångrom

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Yealands

    Yealands

    Sauvignon Blanc, 2024
    nya-zeelandNya Zeeland
    750 ml
    12.5%

    Ungdomligt, aromatiskt och väldigt druvtypiskt sauvignon blanc-vin från Nya Zeeland. Till en lätt förrätt med sparris och hollandaisesås är Yealands ett fantastiskt val. Vinet, med sina gröna och citrusiga toner, förhöjer den fräscha sparrissmaken och den lena såsen. Kombinationen av vinets friskhet och den krämiga texturen gör detta till en perfekt förrätt för att väcka smaklökarna under vårens och sommarens middagar.

    115 kr