Råraka toppad med matjessill

15 minuter
Enkel
11 ingredienser
Recept på råraka som toppas med matjessill och som funkar utmärkt både till midsommar men även på sommaren överlag.
Råraka toppad med matjessill
Ingredienser för 4 personer

Råraka

700 g
Fast potatis
1 tsk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
50 g
Smör
Rapsolja

Tillbehör

400 g
Matjessill
1 st
Rödlök
(finhackad)
1 st
Knippe rädisor
2 dl
Smetana
1 st
Knippe gräslök
Salt & svartpeppar

Vintips till receptet

  • Gustave Lorentz Réserve

    Gustave Lorentz Réserve

    Gewurztraminer, 2023
    frankrikeFrankrike
    750 ml
    14.5%

    Vin till råraka med matjessill


    Med sin aromatiska och blommiga karaktär har väl druvan Gewurtztraminer inte alltid haft världens bästa rykte, men det finns ett flertal producenter som verkligen lärt sig hantera druvan och bemästra den på ett snyggt sätt. En av dessa producenter är Gustave Lorentz. i det här vinet får du tydliga toner av fläder, honung, gröna päron och färsk örter direkt i doften. Den lilla sötman som finns i vinet kommer pass magiskt väl med matjessillen och rätten överlag.

    123 kr