Råraka toppad med matjessill
15 minuter
Enkel
11 ingredienser
Recept på råraka som toppas med matjessill och som funkar utmärkt både till midsommar men även på sommaren överlag.
![Råraka toppad med matjessill](https://img.32b23e.net/vinbanken/8caa79b6697bfe063ea41452f4dd05e9.jpg?h=480)
Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
Råraka
700 g
Fast potatis
1 tsk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
50 g
Smör
Rapsolja
Tillbehör
400 g
Matjessill
1 st
Rödlök
(finhackad)
1 st
Knippe rädisor
2 dl
Smetana
1 st
Knippe gräslök
Salt & svartpeppar
Ingredienser för 4 personer
Råraka
700 g
Fast potatis
1 tsk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
50 g
Smör
Rapsolja
Tillbehör
400 g
Matjessill
1 st
Rödlök
(finhackad)
1 st
Knippe rädisor
2 dl
Smetana
1 st
Knippe gräslök
Salt & svartpeppar
Gör så här
1
Börja med att koka äggen i 8 minuter.
2
Riv potatisen på ett rivjärn och krama ur så mycket vätska som möjligt. Lägg i en skål och krydda med salt och svartpeppar, blanda runt.
3
Lägg en klick potatis i en varm stekpanna tillsammans med lite rapsolja. Platta ut potatisen och stek tills krispig. Klicka i lite smör och vänd, ös potatisen. Lägg sedan på ett droppgaller och låt rinna av.
4
Dela ner sillen, finhacka rödlök, gräslök, ägg. Skiva ner rädisorna och lägg i kallt vatten så dem får en fin textur.
5
Servera rårakan i botten med tillbehören ovanpå. Avsluta med salt, svartpeppar och gräslök. Smaklig måltid!