Tacos på flankstek med salsa och koriander
30 minuter
Medel
21 ingredienser
Recept på tacos på flankstek med salsa och koriander, ihop med ett relevant vintips som höjer och kompletterar rätten.

Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
Kött
500 g
Flankstek
1 msk
Spiskummin
1 msk
Ancho chilipulver
1 tsk
Kardemumma
Salt & svartpeppar
Salsa
1 st
Gul lök
3 st
Plommon tomater
8 st
Pimientos de padron
2 st
Röd chili
4 st
Vitlöksklyftor
1 msk
Inlagd jalapeños
2 msk
Olivolja
1 st
Lime
(juice)
1 msk
Tandoori krydda
1 st
Knippe koriander
1 st
Avokado
Salt & svartpeppar
Servering
Tortillabröd
1 st
Rödlök
(finhackad)
1 st
Knippe koriander
(finhackad)
2 st
Lime
Ingredienser för 4 personer
Kött
500 g
Flankstek
1 msk
Spiskummin
1 msk
Ancho chilipulver
1 tsk
Kardemumma
Salt & svartpeppar
Salsa
1 st
Gul lök
3 st
Plommon tomater
8 st
Pimientos de padron
2 st
Röd chili
4 st
Vitlöksklyftor
1 msk
Inlagd jalapeños
2 msk
Olivolja
1 st
Lime
(juice)
1 msk
Tandoori krydda
1 st
Knippe koriander
1 st
Avokado
Salt & svartpeppar
Servering
Tortillabröd
1 st
Rödlök
(finhackad)
1 st
Knippe koriander
(finhackad)
2 st
Lime
Gör så här
1
Skala och dela ner grönsakerna till salsan. Ringla över olivolja, tandoori krydda, salt och svartpeppar och rosta sedan i ugnen på 250 grader tills dem fått en fin färg. Har du en gasbrännare så använd gärna den efter, alternativt så gör du hela processen på grillen.
2
Ta ut köttet och låt det komma upp i rumstemperatur. Krydda sedan med salt, svartpeppar, spiskummin, ancho chilipulver och kardemumma. Bryn köttet på hög värme tills det fått en fin yta. Lägg åt sidan och låt vila, avsluta innan servering i ugnen tills du når en innertemperatur på 56 grader.
3
Mixa grönsakerna tillsammans med avokado, koriander och juice från en lime tills det blivit en slät salsa.
4
Finhacka rödlök och blanda upp med koriander, värm på dina tortillabröd och servera. Smaklig måltid!