Saint Auriol Chatelaine La Clape
Vin till tacos på flankstek
Hmm, hur ska man egentligen tänka när man har tacos framför sig och vill dricka ett bra, matchande vin till? Utgå från vilken typ av protein du har framför dig, i det här fallet flankstek. För att bryta ner och kunna matcha med just flankstek, i kombination med den fräscha salsan och koriandern, så väljer vi en Rhoneblandning från Languedoc. I näsan kommer du känna av fat, peppar, mörkbärighet och örter. I smaken möts du lite lakrits, mörk frukt, choklad, fat och en välbalanserad syra. Vinet kommer matcha fint med det kryddade och marinerade köttet, samt de fräscha inslagen från salsan. Det är inte ett för ”tungt” vin utan det är en ganska mjuk Rhoneblandning där syrah har en framträdande roll. Om man vill gå ner ytterligare ett snäpp så ska man kanske satsa på en pinot eller en beaujolais där man får en tydligare bärighet.