Fylld pasta med kräftor och mascarpone

50 minuter
Svår
16 ingredienser
Recept på fylld pasta med kräftor och mascarpone. En rätt som går att göra året om och som passar utmärkt när man tröttnat på kräftskivorna.
Fylld pasta med kräftor och mascarpone
Ingredienser för 4 personer

Pastadeg

2.5 dl
Durumvete
2.5 dl
Tipo-00
4 st
Ägg

Fyllning

170 g
Kräftor
250 g
Mascarpone
1 st
Citron
(zest)
1 kruka
Dill
Salt & svartpeppar

Sås

25 g
Smör
1 dl
Vitt vin
2 dl
Grönsaksbuljong
1 msk
Kapris
1 tsk
Citronzest
Salt & svartpeppar

Servering

0.5 st
Fänkål
(hyvlad)
Dill

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Nashville Stories, Jill Johnson Organic White

    Nashville Stories, Jill Johnson Organic White

    2022
    frankrikeFrankrike
    750 ml
    12%

    Vin till fylld pasta med kräftor

     

    En så pass fräsch men ändå aningen fet rätt som fylld pasta med kräftor ändå är kräver ett vin som kan matcha rätten på ett snyggt sätt. Då faller vårt val på ett vin som nyligen lanserats och som är både ungt, piggt och friskt, och som har tydliga toner av päron, gröna äpplen, krusbär, färska örter och citrus. Ihop med den höga syran i rätten, och den uppenbara kräftsmaken, kommer det här vinet passa finfint. Ett vin som funkar till de flesta kräfträtter, men här faller alltså valet på en smakrik kräftpasta.