Linguine med kantareller och salsiccia

30 minuter
Enkel
13 ingredienser
Recept på linguine med kantareller med salsiccia. En smakrik hösträtt som höjs tack vare den härligt kryddiga salsiccian.
Linguine med kantareller och salsiccia
Ingredienser för 4 personer
500 g
Linguine
250 g
Kantareller
400 g
Salsiccia
1 st
Gul lök
2 st
Vitlöksklyftor
1 dl
Vitt vin
3 dl
Vispgrädde
20 g
Smör
1 kruka
Persilja
25 g
Parmesanost
1 st
Citron
(zest)
2 st
Burrata
Salt & svartpeppar

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Al Caleri by Chiara Condello

    Al Caleri by Chiara Condello

    2022
    italienItalien
    750 ml
    13.5%

    Vin till linguine med kantareller och salsiccia

     

    Detta vinet är ett beställningsvin via Systembolaget och vi brukar sällan tipsa om beställningsviner till våra recept, men när vi fick möjlighet att testa det här vinet så insåg vi att det var ett oerhört matvänligt vin. Till just den här rätten kommer det passa perfekt mycket tack vare salsiccian och de småfeta inslagen som ändå finns i rätten. Vinet har en intensiv fruktighet där man i doften kommer känna av mörk frukt, mörka körsbär, plommon och färska örter. Ett riktigt bra val om du skulle bli sugen på linguine med kantareller och salsiccia.

    129 kr