Linguine med kantareller och salsiccia
30 minuter
Enkel
13 ingredienser
Recept på linguine med kantareller med salsiccia. En smakrik hösträtt som höjs tack vare den härligt kryddiga salsiccian.
![Linguine med kantareller och salsiccia](https://img.32b23e.net/vinbanken/e6ea062af36f28fb6de9135fbf9fcea7.jpg?h=480)
Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
500 g
Linguine
250 g
Kantareller
400 g
Salsiccia
1 st
Gul lök
2 st
Vitlöksklyftor
1 dl
Vitt vin
3 dl
Vispgrädde
20 g
Smör
1 kruka
Persilja
25 g
Parmesanost
1 st
Citron
(zest)
2 st
Burrata
Salt & svartpeppar
Ingredienser för 4 personer
500 g
Linguine
250 g
Kantareller
400 g
Salsiccia
1 st
Gul lök
2 st
Vitlöksklyftor
1 dl
Vitt vin
3 dl
Vispgrädde
20 g
Smör
1 kruka
Persilja
25 g
Parmesanost
1 st
Citron
(zest)
2 st
Burrata
Salt & svartpeppar
Gör så här
1
Börja med att rengöra kantarellerna med en pensel. Skölj inte svampen under vatten, då försvinner mycket av den goda smaken. Finhacka gul lök och vitlök.
2
Stek svamp i en het panna. När svampen fått fin färg så tillsätter du en klick smör, lök och vitlök.
3
Koka pastan enligt paketen i rikligt saltat vatten.
4
Glasera stekpanna med vitt vin, gå sedan ner med grädde och låt koka ihopa.
5
Gå i med pasta och lite pastavatten. Slunga pastan så det kommer in luft och gör den extra krämig. Avsluta med lite finhackad persilja, riven parmesanost och citron zest.
6
Servera tillsammans med en halv burrata, smaklig måltid!