Laddar annons
Bubbelkalender lucka 4 - Louis Roederer Collection 244
28 Dec, 2023
Uppdaterad:
28 Dec, 2023

Bubbelkalender lucka 4 - Louis Roederer Collection 244

Bakom lucka nummer 4 finner vi en Champagne i världsklass från Louis Roederer, en av världens främsta champagnehus med ett rikt arv av över två århundraden. Champagnen Louis Roederer Collection 244 har även blivit utsett av Vinbanken till en av de bästa Champagnerna på Systembolaget 2023.

Louis-roederer-244

Louis Roederer har kontinuerligt strävat efter att producera viner av överlägsen kvalitet och hantverk, och dessa senaste priser stärker deras position som en av de främsta producenterna av champagne. Deras Collcetion 244 är en multivintage baserad på en ” Perpetual Reserve” ett solera-system med början år 2012, en högre andel fatlagrade reservviner samt årgång 2019. Alla de tre klassiska druvorna finns representerade - chardonnay 41%, pinot noir 33% och pinot meunier 26%. Champagnen bjuder på en stor, fruktig och nyanserad doft med inslag av citrus, lätt brödighet och mineral. Elegant, fyllig, frisk och fruktig smak med citruston och ett avslut med energi och friskhet.

Louis Roederer firar flera segrar med övertygande vinprestationer i årets upplaga av "Allt om Vins" prestigefyllda vintävling. "Vi är enormt stolta över att våra Champagner har blivit så varmt välkomnade av Allt om Vins tidning", säger Alexis Deligny exportchef för Louis Roederer. "Dessa priser är en hyllning till vårt dedikerade arbete och vår passion för att producera champagne av högsta kvalitet. Vi är glada över att se att vårt hårda arbete och vår expertis erkänns på detta sätt."

Louis Roederer, en av världens främsta champagnehus med ett rikt arv av över två århundraden, har med glädje mottagit en rad utmärkelser och priser i årets upplaga av Allt om Vins erkända vintävling. Tidningen, känd för sin auktoritativa bedömning av vin, har belönat Louis Roederer med ett imponerande antal utmärkelser för sina exceptionella viner. I en tävling där konkurrensen var intensiv, lyckades Louis Roederer göra enastående framsteg och tog hem flertalet prestigefyllda priser.

Alla tre av Louis Roederer fasta listningar på systembolaget har tilldelats höga poäng och har alla klassats som Fynd i årets stora utvärdering. Collection 244, har blivit uppmärksammad för dess oöverträffade kvalitet, sublima smaker och komplexa karaktär.