Laddar annons
Bubbelkalender lucka 3 - Palmer & Co Brut Reserve
27 Dec, 2023

Bubbelkalender lucka 3 - Palmer & Co Brut Reserve

Bakom lucka nummer 3 finner vi en Champagne i världsklass från Palmer & Co, en av världens främsta champagnehus. Champagnen Palmer & Co Brut Reserve har även blivit utsett av Vinbanken till en av de bästa Champagnerna på Systembolaget 2023.

Palmer-co

Funderar du på vilken champagne det blir till nyår?

Palmer & Co har under 75 år skapat fantastiska champagner tack vare odlare som valde att gå samman och bilda ett kooperativ. Det var precis efter andra världskrigets slut som sju odlare i Champagne bestämde sig för att göra vin tillsammans under ett och samma namn. De grundade Palmer & Co 1947 och har sedan dess blivit fler och fler odlare.

Vingårdarna

Gemensamt för Champagne Palmers odlare är deras högklassiga vingårdar med grand cru och premier cru lägen som är en otrolig tillgång. Vinerna har välkomnats över hela världen tack vare sin elegans, harmoni och jämna höga kvalitet.

Ett av flera signum för Champagne Palmer är att vinerna alltid har en stor andel chardonnay och likt många av de allra mest ambitiösa producenterna har de även en stor andel reservviner i sina cuvéer. Reservviner som de vårdar på allra ömmaste vis.

Tid som en viktig beståndsdel

Även tid är en beståndsdel som Champagne Palmer tar på största allvar. Varje flaska champagne med deras namn på etiketten har vilat länge på sin jästfällning innan den släpps, många gånger hela tre gånger så lång tid som appellationens regler kräver. För det är just med denna avgörande ingrediens- tid- som perfektion kan uppnås. Det tar helt enkelt tid att skapa en tidlös, naturligt elegant champagne i perfekt balans.

Palmer & Co Brut Réserve är en frisk och elegant champagne som också bjuder på en krämig textur och inslag av gula äpplen, kex, gräddnougat och citrustoner som levererar hög kvalitet, lång smak och en fin mousse. Perfekt som aperitif eller till skaldjur!