Laddar annons
Bubbelkalender lucka 5 - Charles Heidsieck Brut Réserve
29 Dec, 2023

Bubbelkalender lucka 5 - Charles Heidsieck Brut Réserve

Bakom lucka nummer 5 finner vi en Champagne i världsklass från Charles Heidsieck, en av världens främsta champagnehus. Champagnen Charles Heidsieck Brut Reserve har även blivit utsett av Vinbanken till en av de bästa Champagnerna på Systembolaget 2023.

Charles-heidsieck

Imponera på nyårsafton med årets bästa champagne och ett läckert recept

Julen är förbi och med två dagar kvar till årets sista dag bjuder vi på detta fantastiska recept skapat av @Matlagerskan för att passa till just Charles Heidsieck Brut Réserve. Förutom att den här förrätten kommer att imponera på dina mest kräsna vänner så är den också riktigt enkel att göra. Så avsluta året på topp genom att servera en guldvinnande champagne* och wontontacos som snacks eller förrätt. 

Charles Heidsieck Brut Réserve är frisk, nyanserad och elegant med en fin doft av brioche, nougat, röda äpplen samt inslag av rostade nötter som huvudsakligen kommer av vinets ålder. Avslutet är långt, friskt och krämigt vilket gör denna champagne både komplex och elegant.

Recept på Wontontacos

Du behöver:

  • 8 wontonark
  • 5 dl neutral olja
  • Salt
  • 500 g lax av sashimikvalité
  • 1 msk ljus soja
  • 0,5 msk honung
  • 0,5 tsk riven färsk ingefära

‌Crudité:

  • 1 morot
  • 0,5 fänkål
  • 100 g strimlad rödkål
  • Citron
  • Salt

Limemajo:

  • 3 dl majonnäs
  • 1 kruka koriander
  • 0,5 lime – zest och juice
  • Salt

Till servering:

  • 1 avokado – skivad (pressa över lite citron)
  • Furikake
  • Koriander

‌Gör så här:

Hetta upp oljan till 160 - 170 grader i en kastrull med lock. Vik wontonarket över en stekpicett i stål och sänk ner i oljan så ett litet ”tacoskal” formas. Fritera tills det fått färg – ta upp och låt rinna av på papper samt salta lite.

Skiva/strimla grönsakerna med mandolin – dela av strimlorna en eller två gånger så de inte blir för långa. Vänd runt grönsakerna med citron och salt.

Pensla laxen med en blandning av soja och honung. Bränn av med gasolbrännare eller vänd snabbt i mkt het stekpanna. Skiva sedan laxen.

Mixa majonnäsen med lime och koriander – smaka av med salt.

Skiva avokadon tunt och droppa över citron så den inte mörknar. Servera crudité, avokado och lax i wontonskalen och toppa med majo och några korianderblad.

Gott nytt år!

* För tredje året i rad vinner Charles Heidsieck Brut Réserve GULD när Årets Vinare utses av Allt om Vin.