Laddar annons
Dagens Vintips - Cameleon Selection Unoaked Chardonnay 2017
11 Sep, 2018
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Dagens Vintips - Cameleon Selection Unoaked Chardonnay 2017

VARDAGSVIN. Och det med stil ska vi lägga till, dessutom är dagens vintips EKO-certifierad. Vinet, Cameleon Selection Unoaked Chardonnay 2017 är från Argentina och gör sig perfekt som fördrinksvin.

Producenten Domaine Bousquet har lång erfarenhet av vintillverkning i Frankrike. Grundaren Jean Bousquet närde en dröm att odla ekologiskt och ansåg inte att han hade den möjligheten på familjeegendomen i Frankrike. I Argentina föll pusselbitarna på plats: obrukad jord, höghöjdsodling, sol och vatten -  alla goda förutsättningar för druvodling med utgångspunkt ekologiska ambitioner!

OBS: Systembolaget har justerat priser, NYTT pris är 79 kr!

Cameleon Selection Unoaked Chardonnay 2017 (6031), Domaine Bousquet, Tupungato Argentina, 79 kr

Druvor: Chardonnay
Torr, medelfyllig, fruktig smak av gula äpplen och päron, en hint av honung och smak av örter.
Budgetvin som levererar, smakar mycket och generöst och är ett bra val bland de prisvärda vinerna-
Betyg: 4

Passar till

Utmärkt bra vinval till välkomstskål, till enklare snittar, chips och nötter eller blandade ostkuber. Passar också till en mildare curry-gryta.
Vin till ugnsbakad lax med ljummen grönsallad

Dagens Vintips med Vinbanken

Ett nytt vintips med matförslag, varje dag - 365 dagar om året! - #dagensvintips.

Med ambition att sätta de godaste kombinationerna eller att sätta vinet i "rätt" situation och tillfälle. Vinbanken gillar vin och mat i kombination!

Någon gång kan vi komma att göra en avstickare från vin och nämna öl, äppelmust eller annan dryck som vi gillar och vill berätta mer om.

Viner på förslag har vi valt fritt, företrädesvis ur annonsörers portföljer uteslutande bland dem som går att köpa via Systembolaget.