Laddar annons
30 Nov, 2009
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

En bra start med fruktjuice

Kiviks Musteri har utökat sin samling goda, hälsosamma drycker fyllda med smak och vitaminer. Under den mörka årstiden behövs påfyllning av vitaminförrådet. Vi, tonåringar och vuxen, har testat och bedömt de tre nya juicerna.

En av de nya smakerna är Granatäpple. En frukt som innehåller mängder med C-vitamin, folsyra och oxidanter. Granatäpple innehåller skyddande antioxidanter. Särskilt av sorten flavonoider, vilka anses ha god effekt på vår hälsa.
Bedömning:
Röd, gnistrande färg. Sötsyrlig ääppelsmak med ett fräscht och piggt bett i eftersmaken. Gärnadryck! Försvann direkt.
Betyg: 4

Även Katrinplommmon är fylld av vitaminer och är dessutom extra bra för magen.
Bedömning:
Brungrumsig (inte ett speciellt aptitligt utseende men det har å andra sidan få äkta juicer). Frisk, syrlig smak av lime, plommon och äpple. Trevlig eftersmak om än ganska "tunn". Lättdrucken!
Betyg: 3+

För en bra vitaminkick passar det bra att dricka ett glas morotsjuice. Morotssaften är balanserad med apelsin och citron för att ge en friskare smak.
Bedömning:
Färgen är, morotsfärgad! Smaken frisk av morot och apelsin, lite citruston. Eftersmaken är tät och ingen kan missta sig på morotssmaken. Testpanelen ville ha juicen väl kyld och jag kan bara konstatera att det är den enda av förpackningarna som är kvar i kylen....Vi är inga morotsfans i vår familj med andra ord.
Betyg: 3-

Naturens Bästa finns även i smakerna Blåbär, Tomat, Havtorn, Svart Vinbär och Tranbär.
Juicerna Naturens Bästa säljs i dagligvaruhandeln i 75 cl Tetra Prisma och kostar ca 22 kronor.