Laddar annons
1 Apr, 2009
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Nytt lågalkoholvin-hur smakar det?

-Siesta Loalc 8,5 är fylligt och fruktigt och passar dig som vill dricka under kvällen men inte vill få i dig så mycket alkohol, säger Robert Tham, VD på importör Fondberg Sverige.
Vinbanken har också testat Siesta Loalc och ......

....visst, det fungerar förvisso men smaken är väl utspädd i min smak. Å andra sidan, det beror på hur man jämför. Från ordinärt vin till lågalkoholvin eller från vatten till lågalkoholvin. Smaken fungerar men det är i sitt sammanghang mycket pengar för tunn smak, om ni utgår från synvinkeln "vin".

Tendensen  att dricka vin med lägre alkoholhalt verkar ha tagit fart utomlands. I Sverige har det ännu inte märkts av märkbart men eftersom Systembolaget frågar sina leverantörer om vin med lågt alkoholinnehåll lär de bli vanligare framöver.

Siesta Loalc 8,5 har sitt ursprung från regionen Jumilla i Murcia, Spanien. Distrikten Jumilla och Murcia ligger syd-sydväst om staden Alicante och de räknas idag till några av de mest intressant områdena i Spanien för vinframställning.

För att få låg alkoholhalt låter man musten macerera under 4 dagar följt av jäsning under 25 graders temperatur. Därefter sker en vakumdestillering för att få en slutlig alkoholhalt på 8,5 volymprocent. Vinet lagras sedan i sex månader på franska ekfat.

2150 Siesta Loalc 8,5 2007, Spanien, 65 kr
Lätt/medelfyllig. Maderiserade inslag av fikon och russin i urvattnad helhet.
Vardagsvin. Urtunnad och vattnig. Mycket pengar för lågt alkoholrus.
Betyg: 2+