Laddar annons
4 Mar, 2014
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Portugals olika vinregioner på besök i Stockholm, 17 mars 2014

Välkommen att botanisera bland över 300 olika viner, från ca 30 olika vinproducenter från Portugals olika vinregioner. Den Portugisiska Vindagen har tidigare år främst varit en dag för vinbranschen; journalister, inköpare och sommelierer. Men i år öppnar vi dörrarna under 3 timmar, kl 17-20, för ”vanliga” vinälskare.

Det är ett unikt tillfälle att prova massor av goda portugiser. Här kommer att finnas allt från lätta, friska vita, till maffiga röda viner och prisbelönta port- och madeiraviner. Från Vinho Verde i norr till Algarve i söder.

På Berns denna dag kommer att finnas viner från bland annat Niepoort, João Portugal Ramos, José Maria da Fonseca, Herdade da Malhadinha Nova, Lavradores de Feitoria, Quinta do Pinto, Quinta do Vale Meão, Quinta do Crasto, Vinhos Barbeito och många många fler.

Vi är dessutom väldigt glada över att Frantzéns duktiga sommelierer, Niklas Löfgren och Fredrik Horn, kommer att finnas på plats under eftermiddagen och presentera olika smakprover som matchar några av deras favoritviner från Portugal. Restaurant Frantzén har två stjärnor i Guide Michelin och ligger på en 12:e plats över World's 50 Best Restaurants! Niklas Löfgren är deras restaurangchef, och Fredrik Horn som bl a har vunnit SM i Sommellerie är nu chefssommelier på Frantzén.

Dessutom har alla gäster chans att vinna en resa för två personer till Portugal, så detta är verkligen en dag du inte vill missa! Denna tävling sponsras av TAP Portugal.

Kostnaden är 200:-/person. Du anmäler dig till provningen genom att sätta in pengarna i förväg på Bankgiro 5798-6689 (Bistro reklambyrå AB). Ange ditt namn och ”Portugal”. Skriv sedan ut ditt kvitto på insättningen och ta med till provningen. Det gäller som inträdesbiljett.

Vi har ett begränsat antal platser så det är först till kvarn som gäller. När provningen är full meddelas det här.

Plats: Berns, Stora Salongen, Berzelii Park, Stockholm

Tid: 17 mars, kl 17.00-20.00

Varmt välkomna!

Frågor?

Kontakta Anna Olsson, projektledare.

ViniPortugal

c/o Bistro reklambyrå

E-post: [email protected]

Tel 042-243270

PS. För dig som jobbar i branschen; på restaurang, som journalist eller hos en importör öppnar provningen kl 14.00. Kontakta mig om du vill ha en inbjudan till branschprovningen. DS