Enligt välkända kocken, Martha Stewart är denna äggtoddy magiskt god som dessert på egen hand. Recept äggtoddy till Påsk räcker länge, för många gäster.
Glad Påsk!
RECEPT | Äggtoddy för många gäster
12 stora ägg
9,5 dl mjölk
14 dl grädde
3,5 dl strösocker
7,1 dl bourbon
4,75 dl cognac
1,2 dl mörk rom
Färsk, riven muskot
Gör så här
1. Knäck äggen, skilj vitan från gulan.
2. I en väl tilltagen skål, vispa äggulan till dess den är fast och gul. Tillsätt socker, i omgångar. Vispa mjölk och 3/4 del av grädden med en ballongvisp.
3. Tillsätt spriten under tiden som du rör.
4. Precis innan servering, vispa äggvitorna till en fast massa. Vänd ner i skålen. Vispa grädden som är kvar till ett fast skum och vänd ner. Eller dekorera på toppen. Garnera med riven muskot.
Tänk på: receptet är omvandlat från amerikanska mått till svenska, se därför som cirka/ungefärliga angivelser!
Receptet är Martha Stewarts, se videon här.
BILD:
maria-ionova-KdLrpkWl-8A-unsplash