Laddar annons
19 Apr, 2017
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Tips på beställningsvin från Spanien, Tyskland och Frankrike

VIN I BS. Lillördag efter Påsk går fortfarande i lyxiga stilen med viner utöver de vanliga. "Roligaste" bekantskapen är kanske det röda, läckert eleganta vinet från spanska distriktet Empordà.

BS är som ni vet en förkortning av beställningssortimentet!

Goda viner i beställningssortimentet • Von Winning Ruppertsberger Reiterpfad 2015 (79395)

  Von Winning, Tyskland, Pfalz, 200 kr
  Druvor: Riesling
  Ljusgul färg. Doften är tydlig och stram av mineral. Smaken är torr, medelfyllig och koncentrerad av frukt som gröna, mogna äpplen och citrus. Vinet är koncentrerat, samtidigt generöst i frukten utan avkall på finess och stil. Lång, balanserad eftersmak. Servera vinet vid alla tillfällen när ett rieslingvin passar bra, helst till mat som klassisk forellrätt eller varför inte sparris som rätt med mangold och rosastekt ankbröst och aprikoscoulis.
  Betyg: 4
 • Coma de Vaixell 2014 (76721)

  Cellar Hugas de Batlle, Spanien,Empordà, 181 kr
  Druvor: Merlot och cabernet sauvignin
  Färgen är röd. Medel/fyllig smak av mogna bär, röd och blå frukt med kärnigt driv, balanserade tanniner och smak av ungdomliga fat (tydliga). Vinet är elegant och vinner nog en hel del på att sparas något år eller mer för att få faten att backa.
  Mer om: Region Empordà gränsar till Medelhavet och ligger precis söder om franska gränsen. Områdets mest använda blå druva är garnacha varför detta vin är lite utöver det vanliga. Den lätta eleganta strukturen vill jag koppla till områdets klimat, förvisso Medelhav i kombination med att vingårdslägena kan ligga högt. Stilen på vinerna är generellt välgjorda och eleganta, ofta i kombination med ruggigt bra lagringspotential.
  Betyg: 4
 • Saumur Puy Notre Dame 2014 (79676)

  Domaine du Vieux Pressoir, Frankrike, Loiredalen, Anjou-Saumur, Saumur, 145 kr
  Druvor: Cabernet franc
  Färgen är röd. Smaken medelfyllig, rödfruktig, lättsamt örtig med en god smak av "gräs", så typisk för cabernet francdruvan.
  Mer om: Producenten är eko-certifierad och har en stor del av sin försäljning i USA. Utmärkt vin till lammrätter!
  Betyg: 4


 

Lill-lördag med Vinbanken

Vintips och förslag ur beställningssortimentet. Räkna med några dagars leveransstid, som längst kan det ta runt 10 dagar. Vintips ur beställningssortimentet - lill lördag med Vinbanken