Laddar annons
Veckans femhundring – är vi redo för trängsel?
22 Dec, 2023

Veckans femhundring – är vi redo för trängsel?

Den här veckan vet vi om att det kommer vara fullt med folk inne på Systembolaget, så vi ställer oss frågan om vi är redo för trängsel? Vi inser snabbt att vi är det och vi ger oss in i myllret för att handla vin för 500 kronor.

Vi har den mest intensiva inköpsdagen framför oss i Veckans femhundrings historia. Vi andas in djupt och bestämmer oss för att ge oss in på Systembolaget där det väntas rejält med människor som är ute efter samma sak. Reglerna är dock desamma som alltid, vi har endast 500 kronor att handla för. 

Veckans femhundring – är vi redo för trängsel?

Vi plockar upp korgen, ser alla människor, tar ett djupt andetag och ger oss in i butiken. Vi tränger oss förbi ett äldre par som kollar på boxviner. Vi ser några 25-åringar som tagit sikte på ölsektionen. Vi ser den stressade arbetsmannen i kostym som står vid den urplockade tillfälligt sortiment-hyllan. Vi känner oss redan illa till mods men detta ska inte stoppa oss. Vi går direkt mot de röda vinerna. 

Vi sicksackar oss förbi allt folk. Jag vet att de tycker minst lika illa om detta som jag gör. Jag måste få tag på ett rött vin till. Där borta, vid den spanska hyllan, får jag syn på något som jag känner igen. Jag känner att det kanske inte är dags att experemintera just nu så jag väljer lite trygga alternativ. 

Pugh, äntligen klara med de röda vinerna. Nu ska vi kämpa oss förbi alla mot de vita. Det är mycket folk här också. Även här känner vi att det kanske är bäst att satsa på något tryggt och stabilt, och då dyker den upp, den där mörka flaskan med fiskarna på. 

Skönt, snart är det över. Bara ett vin kvar sen kan vi gå mot kassan. Ska vi ändå inte testa något som vi kanske inte testat förut? Är det verkligen rätt läge att börja experimentera? Ja, det är det. Och vi fastnar för ett vin med en välkänd nyckelpiga på etiketten. 

Total kostnad den här fredagen: 468 kronor

Laddar annons

Populära artiklar

Laddar annons
Laddar annons