
Godaste hamburgaren är hemlagad, av vilt. Då passar det extra bra med ett glas personligt rött.
Vin till hamburgare. Hamburgare finns i alla varianter. Gemensamt för en riktigt god smakupplevelse är köttets kvalitet. Personligen väljer jag alltid viltfärs. Pommes är en klassiker till men här har vi kombinerat med en ljummen potatissallad. Vintipsen hittar du längst ner.RECEPT | viltburgare
Valfritt viltkött, jag väljer ofta älgfärs. Mängd efter eget tycke.
Blanda med blankad, fint skuren lök.
Ev lite vitlök.
Salt och peppar. Ev något korn, krossad rosépeppar.
Ägg.
Fint skuren storbladig persilja, så mycket man känner för.
GÖR SÅ HÄR: Blanda ingredienserna. Forma burgare. Stek på mediumvärme, personligen vill jag ha dem rosa i mitten. Övriga familjen väljer genomstekt.
GÖR SÅ HÄRRECEPT | Ljummen potatissallad
4 portioner
900 g fast potatis
1/2 ask gräslök (à 20 g)
1 dl cornichons
2 dl crème fraiche
1 msk senap (gärna dijon)
salt
peppar
1) Skala och dela potatisen i skivor och koka den.
2) Hacka gräslöken och skär cornichons i skivor.
3) Blanda crème fraiche och senap. Vänd ner cornichons och gräslök och smaka av med salt och peppar.
4) Stek burgarna i oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
5) Vänd ner potatisen i crème fraicheblandningen.
TIPS
Servera hamburgaren med skivade tomater.
HÄR ÄR ETT ANNAT RECEPT PÅ HAMBURGARE PLUS ETT VEGETARISKT ALTERNATIV