Laddar annons
Vinbankens Julkalender lucka 17 - Penfolds Chardonnay
16 Dec, 2023

Vinbankens Julkalender lucka 17 - Penfolds Chardonnay

Bakom lucka nummer 17 i vår julkalender döljer sig ett vitt vin från ett av de främsta vinhusen i hela världen, nämligen Penfolds. 

Koonunga Hill Chardonnay

Vi på Vinbanken skriver varje år flera hundra artiklar där vi alltid letar efter vinerna som är bäst, därför kan vi med glädje visa upp ett vin som rankar högt i ett av våra många test. 

Mer info om vinet

Penfolds är i mångt och mycket en ikon när det kommer till den globala vinindustrin. År efter år är deras Penfolds Collection ett av de mest inväntade och eftertraktade släppen där de visar upp hela sin imponerande range. 

Penfolds är ett vinhus som har anor som sträcker sig flera hundra år bak i tiden och man kan lugnt konstatera att de spelat en extremt viktig roll i att sätta Australien på den internationella vinkartan, framförallt genom sitt prestigevin Grange.

Det som dock imponerar med Penfolds är att de har en sådan otrolig bredd bland sina viner. De har viner, som Grange, som kostar flera tusen kronor. Och de har instegsviner som Koonunga Hill som visar att det går att producera vin för under hundra kronor som håller en riktigt hög nivå.

Lucka nummer 17 sponsras av Treasury Wine Estates.