Laddar annons
Vinbankens Julkalender lucka 15 - Savanha Tercet
15 Dec, 2023

Vinbankens Julkalender lucka 15 - Savanha Tercet

Bakom lucka nummer 15 i vår julkalender döljer sig ett prisvärt vin från Sydafrika och den internationellt ansedda producenten Spier.

Vi går längs gångarna på Systembolaget och grubblar kring vad vi ska ta, plötsligt dyker det upp ett sydafrikanskt vin som är både hållbart, billigt och bra. 

Mer info om vinet

"Good wine from a good place". Frasen står klart och tydligt när man ger sig in på Spier Wines hemsida. Det sydafrikanska vinhuset, som funnits till sedan 1600-talet, har uppmärksammats för sitt aktiva arbete med hållbarhet. Samtidigt har vinhuset fått rejält med uppmärksamhet för hur de arbetar med vinturism och de många besöken de får varje år från vinintresserade turister. 

Även om Spier har flera hundra år på nacken är deras viner inte de mest kända för de svenska konsumenterna. Dock har de gjort sig kända för en internationell publik för de många prisvärda vinerna de producerat genom åren. 

I Sverige i dag finenr vi både Savanha Tercet och Spier Signature i det fasta sortimentet, där det första vinet till och med utsågs till ett av de bästa vita vinerna under 100 kronor tidigare i höstas. 

Lucka nummer 15 sponsras av Philipson Söderberg.