Laddar annons
Vitt och mousserande vin i tillfälligt sortiment - 17 februari
15 Feb, 2023
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Vitt och mousserande vin i tillfälligt sortiment - 17 februari

Fredagen den 17 februari är det lansering av nyheter i det tillfälliga sortimentet. För mousserande och vita viner är det en bra lansering. För er som inte har provat ett svenskt bubbel av hög klass är det kanske dags att för Skepparps Grand Prix Rosé som hör till det absoluta toppskiktet av svensk vinproduktion. I mer klassiskt stuk imponerar är Claude Riffaults Sancerre som är värd sitt pris trots att det är högt.

All information om vitt och mousserande vin i tillfälligt sortiment 17 februari hittar du längst ner i tabellen.

Mousserande Sverige

Skepparp

Skepparps Grand Prix Rosé Skepparps Vingård 2021 (92147), 299 kr

Blommigt, inbjudande och trevligt med lätt aromatiska drag av smultron, röda vinbär, hallon och färska örter. Bra syra och bra balans med en trevlig liten sälta i eftersmaken. Det här är en av höjdarna inom svensk vinproduktion. Gjort på druvsorterna rondo och cabernet cortis.

Vita viner

Frankrike

Les Cloux Pernand-Vergelesses 2020 (93551), Domaine Rollin Pere et Fils, 398 kr

Ung och frisk med persika päron, citrusblommor, bra intensitet, piggelin, kalk, fina syror, välbalanserade fat och lite sälta. Trevligt, elegant, välgjort med väldigt snygg fathantering. Möjligen en liten överton av gula päron.

Vitt och mousserande vin 17 februari

Mâcon-Vinzelles Les Morandes 2021 (92135), Domaine Trouillet, 191kr

Ungt och friskt vin med äpplen, persika, blommor, citrus, mandlar och eleganta fat. Ett områdestypiskt och välgjort vin med bra eftersmak uppiggande syra och bra balans.

Sancerre Monoparcelle 528 2020 (95182), Claude Riffault, EKO, 431 kr

Elegant rent och snyggt med vibrerande energi och fin frukt av päron, gröna äpplen, limeblad, färska mandlar och örter. En väldigt bra komposition som ger ett komplext vin med underbar syra, mineraler, en liten havsbris, lysande balans och imponerande smakrikedom utan att bli alltför aromatiskt.

Cour-Cheverny Licorne 2020 (92550), Domaine de Montcy, EKO, 295 kr

Speciellt och karaktärsfullt med vinteräpplen, blommor, passionsfrukt, physalis, rik och energiladdad frukt med mandlar, honung och mineraler. Gjort på den ovanliga Loiredruvan med det sagolikt vackert klingande namnet romorantin.

Tyskland

Vitt och mousserande vin 17 februari

Laurentiuslay Riesling Alte Reben Trocken 2021 (92966), WG Carl Loewen, 230 kr

Varmt mogen frukt med gula äpplen, passionsfrukt, citrus, päron, bra syra och lite havssälta. En välgjord och bra riesling som man inte blir besviken på.

Österrike

Teegerschanuf

Loibenberg Grüner Veltliner Smaragd 2021 (92307), WG Tegernseerhof, Wachau, 259 kr

Snyggt, rent och välgjort med varmt mogen frukt av päron, gula äpplen, persika, bra balans, bra syra gula äpplen, kalk, citrus och persika.

Portugal

Domaine

Aphros Phaunus Loureiro 2021 (93434), Adega Aphros Wine, EKO, 259 kr

Stor och tillgänglig doft med pomerans, grapefrukt, persikoskal och surdegsbröd. Bra balans, fin syra och bra energi.

Grekland

Gaia

Assyrtiko by Gaia Wild Ferment 2021 (93462), Gaia, Santorini, 299 kr

Doftrikt med massor av karaktär av äpplen, persika, citrus i alla dess former physalis, mango och grapefrukt. Välgjort, balanserat och packat med olika nyanser och en pinglande pigg syra. Grillad bläckfisk eller om svensk husmanskost ska få utrymme kanske panerad rödspätta, ärtor, remouladsås och potatis.

Australien

Tim Adams

Tim Adams Semillon 2021 (95580), Clare Valley, 171 kr

Stort och karaktärsfullt med gula äpplen, aprikos, mandarin, citronskal och örter. Smakrikt med lite vaxig karaktär, mineraler, sälta och fin syra. Ett välgjort hantverk med sin alldeles egna karaktär. Passar till pasta med fläskfilé eller grillad kyckling med sallad.

[drinklist id="104269"]