Ägg Benedict med krispig lufttorkad skinka

20 minuter
Enkel
13 ingredienser
Ägg Benedict serveras oftast till lyxfrukosten eller brunchen, men varför inte servera den som en god middag eller förrätt? I detta recept så serverar jag min tillsammans med knaperstekt lufttorkad skinka, en väldigt bra kombination till det krämiga ägget och den feta såsen.
Ägg Benedict med krispig lufttorkad skinka
Ingredienser för 4 personer

Pocherade ägg

4 st
Ägg
1 l
Vatten
1 msk
Ättika

Hollandaisesås

4 st
Äggulor
200 g
Smör
1 msk
Citronjuice
2 msk
Vatten
0.5 tsk
Cayennepeppar
Salt och svartpeppar

Servering

4 st
Surdegsbröd
skivor
8 st
Lufttorkad skinka
skivor
200 g
Färsk spenat
Smörgåskrasse

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • DeAetna Rosso

    DeAetna Rosso

    Terra Costantino, 2022
    italienItalien
    750 ml
    13.5%

    Ett ungt, rödbärigt och intensivt vin som är fullspäckat med röda vinbär, mogna jordgubbar, skogshallon, rökig aska, svartpeppar, choklad och syrliag körsbär Ett vin med en härlig fräschör, frisk syra, en fin rökighet och en intensiv kryddighet. Snyggt paketerat och riktigt bra ihop med sältan från skinkan och syran från såsen. 

    189 kr