Pasta penne con nduja

30 minuter
Medel
11 ingredienser
Recept på pasta penne med den populära italienska korven nduja som fler och fler får upp ögonen för. En smakrik och enkel italiensk pastarätt.
Pasta penne con nduja
Ingredienser för 4 personer
400 g
Pasta penne
200 g
Nduja
0.5 st
Gul lök
3 st
Vitlöksklyftor
1 kruka
Basilika
1 dl
Vitt vin
1 förp
San marzano tomater
(burk)
25 g
Parmesan
2 st
Buffelmozzarella
2 msk
Olivolja
Salt & svartpeppar

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

Bild för produkt Mezzacorona Pinot Nero

Mezzacorona Pinot Nero

italienItalien
750 ml
13%

Vin till pasta penne con la nduja


Nduja är hett, det är inget man ska sticka under stol med. Det finns en fin, mjuk styrka i den populära korven som gör att valet ändå faller på ett
rött vin. Det enkla valet hade kanske varit att gå på ett halvtorrt vitt vin som gifter sig väl med styrkan i korven, men i det här fallet så kör vi ändå på ett enkelt, bärigt, syrligt rött vin. Ndujan är inte överdrivet stark vilket gör att vi anser att en pinot nero från de italienska Alperna skulle passa fint till pastarätten. Sen har vi såklart en hel del tomatinslag, lite fräscha inslag i form av basilika och en krämighet på slutet med buffelmozzarella. Och alla dessa komponenter gör att den här pinot neron, med tydliga bäriga toner av hallon, lingon och jordgubbar, där vi även får en del torkade örter i smaken, passar fint med pasta penne con la ´nduja. Om du har jättesvårt för ett enklare rödvin ihop med lite stark mat så ska du gå på ett halvtorrt vitt vin. Men ge det här vinet en chans, för det är oerhört prisvärt och bjuder på mycket vin för pengarna.

99 kr