Biff tagliata
45 minuter
Medel
10 ingredienser
Ett recept på en klassisk biff tagliata som vi grillar på T-bone. Till detta serverar vi en fräsch sallad.
Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
2 st
Gula lökar
4 st
Spanskpeppar eller paprikor
800 g
T-bone steak
100 g
Parmesanost
Hyvlad
2 st
Citroner
Skurna i fyra bitar
50 g
Ruccola
Persilja
En handfull hackad
Surdegsbröd
Olivolja
Havssalt och nymald svartpeppar
Ingredienser för 4 personer
2 st
Gula lökar
4 st
Spanskpeppar eller paprikor
800 g
T-bone steak
100 g
Parmesanost
Hyvlad
2 st
Citroner
Skurna i fyra bitar
50 g
Ruccola
Persilja
En handfull hackad
Surdegsbröd
Olivolja
Havssalt och nymald svartpeppar
Gör så här
1
Förbered grillen genom att bygga upp din kolbedd. Om du använder dig av ved, se till att du har tillräckligt med tid för att låta veden brinna rejält och få till en fin glöd. Du vill grilla köttet över den brinnande glöden.
2
Lägg löken och paprikorna på den varma grillen. Vänd med jämna mellanrum tills att de blir mjuka och svarta på vissa ställen. Ta sedan bort grönsakerna, lägg dem på en tallrik och täck dem med folie.
3
Salta och peppra steken. Pensla på lite olivolja och lägg den sedan över den heta glöden. Stek 3-4 minuter på varje sida tills att den fått fin färg. Om du vill så kan du under själva grillningen ha på lite rosmarin på steken.
4
När steken fått fin färg, så kan du lägga den stående och låta den stå på sin "häl". Lägg den sedan på indirekt värme tills att den når en temperatur på 56 grader.
5
Skär löken och paprikorna i stora bitar och strö över med persilja innan du strör salt över salladen.
6
Skär upp steken och ät med de grillade grönsakerna, ruccola, parmesan, citronhalvorna och lite gott surdegsbröd.