Rostas med blomkålspure och gräslöksmajonnäs

60 minuter
Medel
20 ingredienser
Recept på stekt rostas som vi smaksätter med rosmarin och vitlök, och serverer med en krämig blomkålspuré, rostad potatis och gräslöksmajonnäs.
Rostas med blomkålspure och gräslöksmajonnäs

Vintips till receptet

  • Le Bâtard

    Le Bâtard

    de Bordeaux, 2015
    frankrikeFrankrike
    750 ml
    13%

    Rostas med rosmarin och vitlök i kombination med den krämiga blomkålspurén ger en härlig umami och friskhet som kompletteras perfekt av vinets fruktighet och eleganta fatkaraktär. Då vill vi givetvis matcha med Bastarden från Bordeaux, med sina inslag av körsbär och svarta vinbär, lyfter fram de örtiga tonerna från rosmarinen och matchar den rika smaken från den rostade potatisen och gräslöksmajonnäsen. Den balanserade eftersmaken i vinet binder ihop rätten på ett smakfullt sätt. 

    119 kr
Ingredienser för 4 personer

Rostas

800 g
Rostas
1 kruka
Rosmarin
3 st
Vitlöksklyftor
25 g
Smör
Salt och svartpeppar

Rostad potatis

400 g
Potatis
1 st
Stor sötpotatis
1 msk
Paprikapulver
2 msk
Olivolja
Salt och svartpeppar

Gräslöksmajonnäs

1 kruka
Gräslök
1 st
Ägg
1 tsk
Dijon
0.5 st
Citron
2 dl
Rapsolja

Blomkålspuré

1 st
Blomkålshuvud
0.5 l
Mjölk
25 g
Smör
Salt och svartpeppar

Servering

1 förp
Shiitakesvamp
Paket

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Le Bâtard

    Le Bâtard

    de Bordeaux, 2015
    frankrikeFrankrike
    750 ml
    13%

    Rostas med rosmarin och vitlök i kombination med den krämiga blomkålspurén ger en härlig umami och friskhet som kompletteras perfekt av vinets fruktighet och eleganta fatkaraktär. Då vill vi givetvis matcha med Bastarden från Bordeaux, med sina inslag av körsbär och svarta vinbär, lyfter fram de örtiga tonerna från rosmarinen och matchar den rika smaken från den rostade potatisen och gräslöksmajonnäsen. Den balanserade eftersmaken i vinet binder ihop rätten på ett smakfullt sätt. 

    119 kr