Rostas med blomkålspure och gräslöksmajonnäs

60 minuter
Medel
20 ingredienser
Recept på stekt rostas som vi smaksätter med rosmarin och vitlök, och serverer med en krämig blomkålspuré, rostad potatis och gräslöksmajonnäs.
Rostas med blomkålspure och gräslöksmajonnäs

Vintips till receptet

  • Côtes-du-Rhône

    Côtes-du-Rhône

    Guigal, 2021
    frankrikeFrankrike
    750 ml
    14.5%

    När vi har en bit nötkött som är ganska magert och mört, som vi dessutom serverar ihop med en hel del örter och småfeta puréer och majonnäser, så väljer vi givetvis en cotes-du-rhone av riktigt hög kvalitet. Vi får ett intensivt och något utvecklat Rhonevin med lätt solkyssta röda bär där jordgubbar, röda vinbär och viol kommer fram. Här får vi även tydliga choklad-toner i slutet. Det är mjuka men ändå påtagliga tanniner. Detta kommer passa utmärkt med det möra och örtiga köttet. 

    149 kr
Ingredienser för 4 personer

Rostas

800 g
Rostas
1 kruka
Rosmarin
3 st
Vitlöksklyftor
25 g
Smör
Salt och svartpeppar

Rostad potatis

400 g
Potatis
1 st
Stor sötpotatis
1 msk
Paprikapulver
2 msk
Olivolja
Salt och svartpeppar

Gräslöksmajonnäs

1 kruka
Gräslök
1 st
Ägg
1 tsk
Dijon
0.5 st
Citron
2 dl
Rapsolja

Blomkålspuré

1 st
Blomkålshuvud
0.5 l
Mjölk
25 g
Smör
Salt och svartpeppar

Servering

1 förp
Shiitakesvamp
Paket

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Côtes-du-Rhône

    Côtes-du-Rhône

    Guigal, 2021
    frankrikeFrankrike
    750 ml
    14.5%

    När vi har en bit nötkött som är ganska magert och mört, som vi dessutom serverar ihop med en hel del örter och småfeta puréer och majonnäser, så väljer vi givetvis en cotes-du-rhone av riktigt hög kvalitet. Vi får ett intensivt och något utvecklat Rhonevin med lätt solkyssta röda bär där jordgubbar, röda vinbär och viol kommer fram. Här får vi även tydliga choklad-toner i slutet. Det är mjuka men ändå påtagliga tanniner. Detta kommer passa utmärkt med det möra och örtiga köttet. 

    149 kr