Chicken Big Mac
45 minuter
Enkel
22 ingredienser
Recept och vintips till en Chicken Big Mac som man enkelt lagar hemma, med de välkända smaker som man känner igen.
Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
Kyckling
2 st
Kycklingbröst
2 dl
Mjöl
180 g
Pank ströbröd
3 st
Ägg
1 msk
Torkad timjan
1 msk
Paprikapulver
Salt & svartpeppar
Sås
1 st
Saltgurka
3 dl
Majonnäs
1 tsk
Paprikapulver
1 tsk
Vitlökspulver
1 tsk
Lökpulver
1 msk
Ketchup
1 msk
Senap
1 msk
Spad från saltgurkan
Salt & svartpeppar
Tillbehör
4 st
Hamburgerbröd
0.5 st
Isbergssalladshuvud
2 st
Tomater
1 st
Rödlök
2 st
Saltgurkor
4 st
Cheddarost
(skivor)
Ingredienser för 4 personer
Kyckling
2 st
Kycklingbröst
2 dl
Mjöl
180 g
Pank ströbröd
3 st
Ägg
1 msk
Torkad timjan
1 msk
Paprikapulver
Salt & svartpeppar
Sås
1 st
Saltgurka
3 dl
Majonnäs
1 tsk
Paprikapulver
1 tsk
Vitlökspulver
1 tsk
Lökpulver
1 msk
Ketchup
1 msk
Senap
1 msk
Spad från saltgurkan
Salt & svartpeppar
Tillbehör
4 st
Hamburgerbröd
0.5 st
Isbergssalladshuvud
2 st
Tomater
1 st
Rödlök
2 st
Saltgurkor
4 st
Cheddarost
(skivor)
Gör så här
1
Börja med att låta oljan till friteringen komma upp i värme långsamt.
2
Skriva sedan ner alla grönsakerna. Finhacka saltgurka och lägg i en skål. Gå ner med majonnäs och lite av spaden från gurkorna. Smaka upp med paprikapulver, vitlökspulver, lökpulver, ketchup, senap, salt och svartpeppar.
3
Dela kycklingen i 4 tunna skivor. Gör sedan en vanlig dubbelpanering. Krydda upp panko ströbrödet med timjan, paprikapulver, salt och svartpeppar. Panera kycklingen och lägg åt sidan.
4
Fritera sedan på 175 grader i 6–8 minuter, eller tills kycklingen fått en fin färg. Lägg sedan på ett droppgaller. Lägg en skiva ost på varje kyckling och ställ in i ugnen i 2–3 minuter på 170 grader.
5
Rosta bröder och börja bygga din hamburgare. Smaklig måltid!