Grillad entrecote med tomatsallad
60 minuter
Enkel
14 ingredienser
Recept på en svensk grillklassiker, nämligen grillad entrecote med en härligt syrlig tomatsallad av Christopher Åström. Vintips till i form av prisbelönt Bordeauxblend från Sydafrika som passar utmärkt till grillat!
Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
Kött
900 g
Entrecote
4 bitar a 225 gram styck
Salt och svartpeppar
Sallad
1 st
Romansallat
Salladshuvud
2 st
Selleristjälkar
1 st
Gurka
100 ml
Majonnäs
1 tsk
Vispgrädde
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Olivolja
1 tsk
Dijonsenap
1 tsk
Socker
Tomater
2 st
Tomater
Stora och mogna
Extra jungfruolivolja
Basilikablad
Ingredienser för 4 personer
Kött
900 g
Entrecote
4 bitar a 225 gram styck
Salt och svartpeppar
Sallad
1 st
Romansallat
Salladshuvud
2 st
Selleristjälkar
1 st
Gurka
100 ml
Majonnäs
1 tsk
Vispgrädde
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Olivolja
1 tsk
Dijonsenap
1 tsk
Socker
Tomater
2 st
Tomater
Stora och mogna
Extra jungfruolivolja
Basilikablad
Gör så här
1
Tvätta och riv sönder salladen i mindre storlek. Skär sedan sellerin i små bitar. Skala gurkan och ta bort fröna genom att skära den i mitten och sen gröpa ur fröna med en sked. Sedan skär du gurkan i små bitar.
2
Blanda majonnäs med vispgrädde, vinäger, olivolja, senap och socker. Krydda med salt och peppar. Häll sedan på dressingen på salladen direkt innan servering.
3
Skärm tomaterna i halvor och ringla över olivolja. Toppa med salt och hackad basilika.
4
Krydda köttbitarna med salt och peppar. Grilla de sedan tills de blir medium rare öven het kol. Låt vila i 10 minuter.