Grillad entrecote med tomatsallad

60 minuter
Enkel
14 ingredienser
Recept på en svensk grillklassiker, nämligen grillad entrecote med en härligt syrlig tomatsallad av Christopher Åström. Vintips till i form av prisbelönt Bordeauxblend från Sydafrika som passar utmärkt till grillat!
Grillad entrecote med tomatsallad

Vintips till receptet

  • Stellenbosch Reserve  Vanderstel

    Stellenbosch Reserve Vanderstel

    2022
    sydafrikaSydafrika
    750 ml
    14%

    Ett fruktigt och lätt kryddigt vin med en tydlig fatkaraktär. I doften möts du av tydliga toner av svarta vinbär, viol, färska örter, svartpeppar, choklad och vanilj. Tre år på nacken har gett vinet en rund och fin smakkaraktär där syran fortsatt är hög och fräsch. Välsvarvat, fruktigt och alldeles utmärkt till sommarens grillade kötträtter med en syrlig sallad till!

    149 kr
Ingredienser för 4 personer

Kött

900 g
Entrecote
4 bitar a 225 gram styck
Salt och svartpeppar

Sallad

1 st
Romansallat
Salladshuvud
2 st
Selleristjälkar
1 st
Gurka
100 ml
Majonnäs
1 tsk
Vispgrädde
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Olivolja
1 tsk
Dijonsenap
1 tsk
Socker

Tomater

2 st
Tomater
Stora och mogna
Extra jungfruolivolja
Basilikablad

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Stellenbosch Reserve  Vanderstel

    Stellenbosch Reserve Vanderstel

    2022
    sydafrikaSydafrika
    750 ml
    14%

    Ett fruktigt och lätt kryddigt vin med en tydlig fatkaraktär. I doften möts du av tydliga toner av svarta vinbär, viol, färska örter, svartpeppar, choklad och vanilj. Tre år på nacken har gett vinet en rund och fin smakkaraktär där syran fortsatt är hög och fräsch. Välsvarvat, fruktigt och alldeles utmärkt till sommarens grillade kötträtter med en syrlig sallad till!

    149 kr