Kantarellpasta med salsiccia och kummin

30 minuter
Enkel
12 ingredienser
Recept på en kantarellpasta med salsiccia och kummin. Perfekt nu när det kryllar av kantareller i skogarna.
Kantarellpasta med salsiccia och kummin

Vintips till receptet

  • Storia di Famiglia

    Storia di Famiglia

    Chianti Classico, 2022
    italienItalien
    750 ml
    13.5%

    Vi vet att det kan tyckas vara ett aningen udda val med en Chianti Classico till en kantarellpasta. Men här har vi en pasta med salsiccia och lagom feta inslag i form av grädden, och då väljer vi den här lugna men ändå stiltypiska chianti classicon som har tydliga körsbärsdrag men framförallt torkade örter och svartpeppar. Vinet har en härlig frisk syra, är lagom tungt och har mjuka lätt tuggiga tanniner. En riktigt bra matchning med den här pastan. 

    139 kr
Ingredienser för 4 personer
500 g
Rigatoni
3 st
Salsicciakorvar
300 g
Kantareller
1 st
Gul lök
1 st
Röd chili
100 g
Sockerärtor
1 msk
Kummin
2.5 dl
Vispgrädde
50 g
Finriven parmesan
1 st
Persilja
knippe
1 msk
Olivolja
Salt och svartpeppar

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Storia di Famiglia

    Storia di Famiglia

    Chianti Classico, 2022
    italienItalien
    750 ml
    13.5%

    Vi vet att det kan tyckas vara ett aningen udda val med en Chianti Classico till en kantarellpasta. Men här har vi en pasta med salsiccia och lagom feta inslag i form av grädden, och då väljer vi den här lugna men ändå stiltypiska chianti classicon som har tydliga körsbärsdrag men framförallt torkade örter och svartpeppar. Vinet har en härlig frisk syra, är lagom tungt och har mjuka lätt tuggiga tanniner. En riktigt bra matchning med den här pastan. 

    139 kr