Kantarellpasta med salsiccia och kummin
30 minuter
Enkel
12 ingredienser
Recept på en kantarellpasta med salsiccia och kummin. Perfekt nu när det kryllar av kantareller i skogarna.
Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
500 g
Rigatoni
3 st
Salsicciakorvar
300 g
Kantareller
1 st
Gul lök
1 st
Röd chili
100 g
Sockerärtor
1 msk
Kummin
2.5 dl
Vispgrädde
50 g
Finriven parmesan
1 st
Persilja
knippe
1 msk
Olivolja
Salt och svartpeppar
Ingredienser för 4 personer
500 g
Rigatoni
3 st
Salsicciakorvar
300 g
Kantareller
1 st
Gul lök
1 st
Röd chili
100 g
Sockerärtor
1 msk
Kummin
2.5 dl
Vispgrädde
50 g
Finriven parmesan
1 st
Persilja
knippe
1 msk
Olivolja
Salt och svartpeppar
Gör så här
1
Börja med att borsta svampen ren från all smuts. Skölj inte av den, då tappar du massa smak och tillsätter vätska i svampen.
2
Stek kantarellen i varm stekpanna med olivolja. Skär av skinnet från korven och smula ner tillsammans med kantarellerna.
3
Finhacka lök och chili. Tillsätt tillsammans med kummin. Slå i grädde och låt koka ihop.
4
Koka pastan al dente i saltat vatten, ca 2 minuter mindre än förpackningen säger.
5
Tillsätt pastan i såsen och slunga ihop tillsammans med riven parmesan. Gör detta för att få in luft så såsen blir krämigare.
6
Servera med finstrimlade sockerärtor och persilja på toppen, smaklig måltid!