Kantarellpasta med salsiccia och kummin

30 minuter
Enkel
12 ingredienser
Recept på en kantarellpasta med salsiccia och kummin. Perfekt nu när det kryllar av kantareller i skogarna.
Kantarellpasta med salsiccia och kummin

Vintips till receptet

  • Parnevik's Red Blend

    Parnevik's Red Blend

    2023
    frankrikeFrankrike
    750 ml
    14%

    Parmesan, krämig grädde, salsiccia med sting, jordiga kantareller och en nypa kummin - här har vi en rätt som är allt annat än vardaglig. Kantarellpastan är både smakrik, fyllig och lagom kryddig, en sådan rätt som gärna får ta plats i mitten av bordet när man samlas med vänner eller familj. Till rätten väljer vi givetvis Parnevik’s Red Blend! Vinets toner av björnbär, skogshallon och färska örter harmonierar med svampen och den krämiga såsen, medan pepprigheten möter chilin och salsiccians hetta. Tillsammans skapas en helhet där både mat och vin lyfter till nya nivåer. Obs, snåla inte med parmesanen!

    129 kr
Ingredienser för 4 personer
500 g
Rigatoni
3 st
Salsicciakorvar
300 g
Kantareller
1 st
Gul lök
1 st
Röd chili
100 g
Sockerärtor
1 msk
Kummin
2.5 dl
Vispgrädde
50 g
Finriven parmesan
1 st
Persilja
knippe
1 msk
Olivolja
Salt och svartpeppar

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Parnevik's Red Blend

    Parnevik's Red Blend

    2023
    frankrikeFrankrike
    750 ml
    14%

    Parmesan, krämig grädde, salsiccia med sting, jordiga kantareller och en nypa kummin - här har vi en rätt som är allt annat än vardaglig. Kantarellpastan är både smakrik, fyllig och lagom kryddig, en sådan rätt som gärna får ta plats i mitten av bordet när man samlas med vänner eller familj. Till rätten väljer vi givetvis Parnevik’s Red Blend! Vinets toner av björnbär, skogshallon och färska örter harmonierar med svampen och den krämiga såsen, medan pepprigheten möter chilin och salsiccians hetta. Tillsammans skapas en helhet där både mat och vin lyfter till nya nivåer. Obs, snåla inte med parmesanen!

    129 kr