Pasta fylld med svamp i krämig sås

30 minuter
Medel
22 ingredienser
Recept på en otroligt god pasta som vi fyller med smakrik svamp och som vi serverar i en krämig sås.
Pasta fylld med svamp i krämig sås

Vintips till receptet

  • Brancaia  Tre

    Brancaia Tre

    2021
    italienItalien
    750 ml
    14%

    När vi har en italiensk pastarätt med mycket svamp, lite fett och en del parmesan så väljer vi såklart ett italienskt vin. I det här fallet så blir det ett vin från Toscana, gjort främst på sangiovese men här finns även en touch av fransk finess. Doften bjuder på gröna, kvistiga Bordeauxtoner men även röda syrliga italienska körsbär. Låt det luftas innan du serverar detta ihop med rätten, och känn sedan efter hur detta eleganta och snygga vin gifter sig fint med den smakrika svamppastan. 

    159 kr
Ingredienser för 4 personer

Fyllning

300 g
Svamp
Tofsskivling eller ostronskivling
1 st
Schalottenlök
Finhackad
Blad av timjan
250 g
Ricotta
100 g
Parmesan
50 g
Färsk persilja
Mald
Färsk muskot
Salt och svartpeppar
Olivolja

Krämig sås

200 g
Svamp
Tofsskivling eller ostronskivling
1 st
Schalottenlök
Finchackad
1 st
Vitlöksklyfta
skivad
300 g
Kycklingbuljong
150 g
Vispgrädde
100 g
Parmesan
Sojasås
lätt
Salt och svartpeppar
Olivolja
Smör

Servering

Vattenkrasse
Tofsskivlingar
Parmesan

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Brancaia  Tre

    Brancaia Tre

    2021
    italienItalien
    750 ml
    14%

    När vi har en italiensk pastarätt med mycket svamp, lite fett och en del parmesan så väljer vi såklart ett italienskt vin. I det här fallet så blir det ett vin från Toscana, gjort främst på sangiovese men här finns även en touch av fransk finess. Doften bjuder på gröna, kvistiga Bordeauxtoner men även röda syrliga italienska körsbär. Låt det luftas innan du serverar detta ihop med rätten, och känn sedan efter hur detta eleganta och snygga vin gifter sig fint med den smakrika svamppastan. 

    159 kr