Pasta fylld med svamp i krämig sås

30 minuter
Medel
22 ingredienser
Recept på en otroligt god pasta som vi fyller med smakrik svamp och som vi serverar i en krämig sås.
Pasta fylld med svamp i krämig sås

Vintips till receptet

  • The Wanted

    The Wanted

    Pinot Noir, 2024
    italienItalien
    750 ml
    12.5%

    En rätt som denna, med krämighet från grädde och parmesan samt umami från stekt svamp, kräver ett vin som kan skapa balans snarare än konkurrens. The Wanted Pinot Noir 2024 gör just det - den silkeslena strukturen och rödbäriga tonen smyger sig in och väver ihop rätten med vinets energi. De mjuka tanninerna ger stöd utan att dominera, medan syran ger en välkommen fräschör till varje tugga. Vinets subtila kryddighet och eleganta kropp gör att det inte försvinner bredvid rätten - tvärtom, det lyfter hela upplevelsen. En klassisk comfort food-upplevelse med en modern twist - precis som vinet själv.

Ingredienser för 4 personer

Fyllning

300 g
Svamp
Tofsskivling eller ostronskivling
1 st
Schalottenlök
Finhackad
Blad av timjan
250 g
Ricotta
100 g
Parmesan
50 g
Färsk persilja
Mald
Färsk muskot
Salt och svartpeppar
Olivolja

Krämig sås

200 g
Svamp
Tofsskivling eller ostronskivling
1 st
Schalottenlök
Finchackad
1 st
Vitlöksklyfta
skivad
300 g
Kycklingbuljong
150 g
Vispgrädde
100 g
Parmesan
Sojasås
lätt
Salt och svartpeppar
Olivolja
Smör

Servering

Vattenkrasse
Tofsskivlingar
Parmesan

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • The Wanted

    The Wanted

    Pinot Noir, 2024
    italienItalien
    750 ml
    12.5%

    En rätt som denna, med krämighet från grädde och parmesan samt umami från stekt svamp, kräver ett vin som kan skapa balans snarare än konkurrens. The Wanted Pinot Noir 2024 gör just det - den silkeslena strukturen och rödbäriga tonen smyger sig in och väver ihop rätten med vinets energi. De mjuka tanninerna ger stöd utan att dominera, medan syran ger en välkommen fräschör till varje tugga. Vinets subtila kryddighet och eleganta kropp gör att det inte försvinner bredvid rätten - tvärtom, det lyfter hela upplevelsen. En klassisk comfort food-upplevelse med en modern twist - precis som vinet själv.