Piggvar och tomater med chili- och vitlökssmör
45 minuter
Enkel
11 ingredienser
Ett bistrorecept på piggvar med fräscha tomater som vi väljer att servera med lagom hett chili- och vitlökssmör.
![Piggvar och tomater med chili- och vitlökssmör](https://img.32b23e.net/vinbanken/26_2024_christophersrecept_8f98d0f864.jpg?h=480)
Ingredienser
Ingredienser för 2 personer
Piggvar
400 g
Piggvar
2 Filéer (200g per filé)
2 st
Gula tomater
skivade
2 st
Gröna tomater
skivade
1 msk
Citronjuice
1 msk
Limejuice
50 g
Smör
3 msk
Olivolja
2 st
Röd färsk chili
tunt skivad
3 st
Vitlöksklyftor
finhackade
Oregano- och basilikablad
handfull
Salt och nymalen svartpeppar
Ingredienser för 2 personer
Piggvar
400 g
Piggvar
2 Filéer (200g per filé)
2 st
Gula tomater
skivade
2 st
Gröna tomater
skivade
1 msk
Citronjuice
1 msk
Limejuice
50 g
Smör
3 msk
Olivolja
2 st
Röd färsk chili
tunt skivad
3 st
Vitlöksklyftor
finhackade
Oregano- och basilikablad
handfull
Salt och nymalen svartpeppar
Gör så här
1
Sätt ugnen på högsta möjliga värme.
2
Skiva tomaterna och lägg upp dem snyggt på två tallrikar. Strö över lite flingsalt över tomaterna.
3
Pensla piggvar-filéerna med olivolja och strö sedan flingsalt över dem. Stoppa in filéerna i ugnen i 3-4 minuter eller tills de är helt genomstekta. Ta bort dem från ugnen och pressa både citronjuice och limejuice över dem.
4
Värm smöret och olivoljan i en stekpanna på medelhög värme. När smöret börjar skumma, lägg till chilin och stek i tre minuter eller tills den är krispig och lite brynt i kanterna. Smöret ska också bli lite brynt. Ta sedan bort chilin och lägg istället in vitlöken i det varma smöret. Lägg sedan undan stekpannan.
5
Strö över den krispiga chilin över tomaterna och placera piggvaren över allting. Ta en sked och ringla över smöret över fisken. Strö sedan flingsalt över allt. Toppa sedan med färska örter och om du vill lite nymalen svartpeppar.