Piggvar och tomater med chili- och vitlökssmör

45 minuter
Enkel
11 ingredienser
Ett bistrorecept på piggvar med fräscha tomater som vi väljer att servera med lagom hett chili- och vitlökssmör.
Piggvar och tomater med chili- och vitlökssmör

Vintips till receptet

  • Wiener Gemischter Satz

    Wiener Gemischter Satz

    2022
    osterrikeÖsterrike
    750 ml
    12.5%

    När vi har en fiskrätt som ändå har lite småheta inslag med chili- och vitlökssmör så väljer vi ett lite lätt kryddigt men ändå friskt och aromatiskt vin från Österrike. Vi väljer en gemischter satz som produceras vid Wiens utkanter, och som ger oss ett piggt och härligt energiskt vin med en viss blommig karaktär och fin syra som gott kommer kunna hantera såväl piggvaren som smöret. 

    149 kr
Ingredienser för 2 personer

Piggvar

400 g
Piggvar
2 Filéer (200g per filé)
2 st
Gula tomater
skivade
2 st
Gröna tomater
skivade
1 msk
Citronjuice
1 msk
Limejuice
50 g
Smör
3 msk
Olivolja
2 st
Röd färsk chili
tunt skivad
3 st
Vitlöksklyftor
finhackade
Oregano- och basilikablad
handfull
Salt och nymalen svartpeppar

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Wiener Gemischter Satz

    Wiener Gemischter Satz

    2022
    osterrikeÖsterrike
    750 ml
    12.5%

    När vi har en fiskrätt som ändå har lite småheta inslag med chili- och vitlökssmör så väljer vi ett lite lätt kryddigt men ändå friskt och aromatiskt vin från Österrike. Vi väljer en gemischter satz som produceras vid Wiens utkanter, och som ger oss ett piggt och härligt energiskt vin med en viss blommig karaktär och fin syra som gott kommer kunna hantera såväl piggvaren som smöret. 

    149 kr