Bucatini med sparris och bakad lax

60 minuter
Enkel
10 ingredienser
Lax som vi bakar i ugnen och som vi sedan väljer att servera med pasta bucatini och säsongsenlig grön sparris.
Bucatini med sparris och bakad lax

Vintips till receptet

  • Puy Chéri Sauvignon Blanc

    Puy Chéri Sauvignon Blanc

    2024
    frankrikeFrankrike
    3000 ml
    12%

    Puy Chéri Sauvignon Blanc är ett friskt och aromatiskt vin med smak av gröna päron, passionsfrukt, vita vinbär och solmogen citrus – vilket gör det till en strålande kombination till den här rätten med bakad lax, bucatini och citron. Fiskens feta struktur rundas av fint av vinets syra, medan citrustonerna i både vin och rätt förstärker varandra. Den milda gräddsåsen och pecorinons sälta lyfts av vinets fräschör, och den subtila örtigheten från sparrisen hittar en fin spegling i vinets florala inslag. En somrig smakupplevelse helt enkelt!

    249 kr
Ingredienser för 4 personer

Bakad lax

700 g
Lax
Salt och svartpeppar

Pasta

500 g
Bucatini
1 st
Grön sparris
Knippe
1 st
Citron
50 g
Smör
1 dl
Vispgrädde
25 g
Pecorinoost
Salt och svartpeppar

Servering

50 g
Pumpafrön

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Puy Chéri Sauvignon Blanc

    Puy Chéri Sauvignon Blanc

    2024
    frankrikeFrankrike
    3000 ml
    12%

    Puy Chéri Sauvignon Blanc är ett friskt och aromatiskt vin med smak av gröna päron, passionsfrukt, vita vinbär och solmogen citrus – vilket gör det till en strålande kombination till den här rätten med bakad lax, bucatini och citron. Fiskens feta struktur rundas av fint av vinets syra, medan citrustonerna i både vin och rätt förstärker varandra. Den milda gräddsåsen och pecorinons sälta lyfts av vinets fräschör, och den subtila örtigheten från sparrisen hittar en fin spegling i vinets florala inslag. En somrig smakupplevelse helt enkelt!

    249 kr