Spaghetti Vongole
30 minuter
Enkel
8 ingredienser
I samarbete med Lidby Vinhandel.
Spaghetti Vongole är legendariskt för mig. Jag gillar att servera samma vin som jag använder i rätten. Ett vin med hög kvalitet är a och o.
Varför passar Brocards Chablis?
- vinets intensitet speglar rätten - inget tar över
- syran i vinet matchar syran i maten - gör att varken drycken eller rätten bleknar
- rättens sälta lockar fram frukten i vinet på ett elegant sätt
Ingredienser
Ingredienser för 2 personer
500 g
Hjärt- eller vongolemusslor
4 msk
Olivolja
2+2 matskedar
2 st
Vitlöksklyftor
1 st
Torkad peperoncino
eller 1 nypa chili flakes
1 st
Bladpersilja
Handfull och finstrimlad
1 dl
Brocard Chablis
150 g
Spaghetti
Salt
Ingredienser för 2 personer
500 g
Hjärt- eller vongolemusslor
4 msk
Olivolja
2+2 matskedar
2 st
Vitlöksklyftor
1 st
Torkad peperoncino
eller 1 nypa chili flakes
1 st
Bladpersilja
Handfull och finstrimlad
1 dl
Brocard Chablis
150 g
Spaghetti
Salt
Gör så här
1
Spola av musslorna i kallt vatten. Hetta upp en stekpanna och tillsätt 2 msk olivolja, 1 krossad vitlöksklyfta och 2-3 hela persiljestjälkar. Tillsätt musslorna och fräs snabbt. Tillsätt Brocard Chablis och koka upp. Lägg på ett lock och koka tills att musslorna har öppnat sig, cirka 1 minut. Sila av buljongen och lägg musslorna åt sidan. Släng de musslor som inte har öppnat sig.
2
Koka pasta i saltat vatten. Hetta upp 2 msk olivolja och fräs finhackad vitlök och chili. Tillsätt musselbiljongen och sjud tills ungefär hälften återstår. Smaka av med salt om det behövs.
3
Tillsätt pastan direkt i pannan och rör runt ordentligt så att pastan släpper stärkelse och binder oljan och musselfonden. Tillsätt pastavatten efter behov. Tillsätt persilja och musslor och, om du vill, några droppar olivolja. Servera genast på varma tallrikar.