Hemmagjord sushi - spicy salmon
45 minuter
Svår
15 ingredienser
Hemmagjord spicy salmon sushi med ett vintips till. Matkreatören Adrian Cederlund bjuder på ett härligt och hett recept.
Ingredienser
Ingredienser för 2 personer
Laxröra
300 g
Lax
2 msk
Majonnäs
1 msk
Sriracha
Svarta & vita sesamfrön
Sås
4 msk
Majonnäs
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Lime
(saft/zest)
Salt & peppar
Tillbehör
250 g
Sushiris
2 msk
Risvinäger
5 st
Noriblad
0.5 st
Gurka
1 st
Smörgåskrasse
Rostad lök
Japansk gari
Ingredienser för 2 personer
Laxröra
300 g
Lax
2 msk
Majonnäs
1 msk
Sriracha
Svarta & vita sesamfrön
Sås
4 msk
Majonnäs
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Lime
(saft/zest)
Salt & peppar
Tillbehör
250 g
Sushiris
2 msk
Risvinäger
5 st
Noriblad
0.5 st
Gurka
1 st
Smörgåskrasse
Rostad lök
Japansk gari
Gör så här
1
Skölj och tvätta riset tills vattnet är rent. Koka tillsammans med salt. När riset ät klart så smaksätt det med risvinäger, och låt svalna.
2
Filea laxen, och skär i små kuber. Lägg i en skål och blanda tillsammans med majonnäs, sriracha & sesamfrön.
3
Blanda majonäs, finriven vitlök, lime zest och saft. Smaksätt med salt och peppar.
4
Dela gurka, samt de tillbehör du själv väljer att ha i din sushi.
5
Lägg ett noriblad på bambumattan och sprid ett jämnt lager ris. Strö över sesamfrön och vänd på bladet. Lägg en rand med lax i mitten, samt gurka och dina valda tillbehör. Rulla ihopa och tryck till den så de blir jämn.
6
Skär den i ca 8 bitar och lägg på en tallrik. Ringla över såsen, rostad lök och smörgåskrasse. Servera med japansk gari, wasabi och soja.