Strozzapreti á la carbonara
30 minuter
Enkel
5 ingredienser
Recept och vintips till strozzapreti á la carbonara, som är en av de fyra klassiska pastorna som kommer från huvudstaden Rom.
Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
600 g
Pasta
(Strozzapreti)
400 g
Guanciale
5 st
Äggulor
2 dl
Pecorinoost
(finriven)
1 msk
Svartpeppar
Ingredienser för 4 personer
600 g
Pasta
(Strozzapreti)
400 g
Guanciale
5 st
Äggulor
2 dl
Pecorinoost
(finriven)
1 msk
Svartpeppar
Gör så här
1
Börja med att svetta guancialen i en stekpanna på medelhög värme. Låt fettet smälta och bli krispigt.
2
Separera 5 äggulor och lägg i en skål. Blanda i pecorinoost och svartpeppar.
3
Koka upp saltat vatten. Koka pastan tills al dente.
4
Häll i lite pastavatten i äggsmeten medans du vispar, så osten smälter ner.
5
Lägg ner pastan i stekpanna med köttet. Sänk värmen och häll ner äggkrämen tillsammans med extra pastavatten. Slunga sedan pastan tills den är krämig. Smaklig måltid!