Ugnsbakad torsk med rökig potatisstomp och citronvinägrett
40 minuter
Enkel
16 ingredienser
Ett recept på ugnsbakad torsk med rökig potatisstomp och citronvinägrett.
Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
Ugnsbakad torsk
600 g
Torsk
2 msk
Smör
Salt och svartpeppar
Rökig stomp
500 g
Potatis
1 st
Scharlottenlök
1 st
Böckling
2 dl
Grädde
1 dl
Olivolja
1 msk
Smör
Citronvinägrett
3 msk
Kapris
1 st
Scharlottenlök
Finhackad
1 dl
Gröna oliver
delade
1 st
Citron
1 st
Gräslök
Knippe
1 dl
Persilja
Hackad
0.5 st
Jalapeno
Finhackad
Ingredienser för 4 personer
Ugnsbakad torsk
600 g
Torsk
2 msk
Smör
Salt och svartpeppar
Rökig stomp
500 g
Potatis
1 st
Scharlottenlök
1 st
Böckling
2 dl
Grädde
1 dl
Olivolja
1 msk
Smör
Citronvinägrett
3 msk
Kapris
1 st
Scharlottenlök
Finhackad
1 dl
Gröna oliver
delade
1 st
Citron
1 st
Gräslök
Knippe
1 dl
Persilja
Hackad
0.5 st
Jalapeno
Finhackad
Gör så här
Gör så här
1
Börja med att dela fisken, lägg på en smörad plåt och salta.
2
Toppa med lite smör och baka i ugn på 150° i 15 min eller tills innertemperaturen är 50 grader.
3
Koka potatisen, hacka schalottenlöken och rensa den rökta fisken.
4
Mosa allt tillsammans med grädde, olivolja och smör till en härlig stomp. Smaka av med salt och peppar.
5
Riv citronskalet, filea den och pressa ur saften. Lägg sedan allt i en bunke och blanda med allt annat, smaka av med salt och peppar.
6
Garnera med dill och krasse, sedan är det färdigt att servera. Njut!