Griljera Julskinka som i Emmas Kök och ett vintips

Favoritmarkera

Det är inte svårt att få till en lika fin griljering som skinkan på bilden har. För alla “wine-lovers” är dryck som passar till ett rött vin som är lätt, har transparent färg och en frisk bärsyrlig smak. Vinstilen passar utmärkt till en skiva nygriljerad skinka på knäckebröd.

Vin till julskinka

Viner som passar in på beskrivningen ovan kan komma från ursprung som Beaujolais i Frankrike men också från Bourgogne.

Griljerad julskinka

Receptet är beräknat för en skinka på ca 2 kg

2kg färdigkokt skinka
1 ägg
3 msk söt senap (jag använder alltid johnnys senap)
2-3 dl ströbröd (vanligt eller glutenfritt)

Värm ugnen till 225°. Ta bort det mesta av fettet på skinkan och eventuell svål.

Rör ihop senap och ägg så att det blandas väl. Lägg skinkan i en ugnsfast form och pensla ovansidan och sidorna med senapen. Strö över ströbröd. Upprepa detta en gång till så att du får två lager.

Grädda skinkan i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter så att den får lite färg.

 

Kommentera