Laddar annons
Beaujolais Nouveau 2023 – här är vinerna på Systembolaget
1 Nov, 2023

Beaujolais Nouveau 2023 – här är vinerna på Systembolaget

En av årets stora höjdpunkter när det kommer till vin är definitivt lanseringen av Beaujolais Nouveau den tredje torsdagen i november. Här är vinerna på Systembolaget som du kommer kunna få tag på när det vankas Beaujolais Nouveau 2023.

När den gamla vinvärlden har skördat klart, pressat druvorna och producerat fram vinet så är det dags för buteljering. Det är anmärkningsvärt att vi som konsumenter bara några enstaka månader efter skörden faktiskt kan få tag på det färdiga vinet. Och det är just det som gör Beaujolais Nouveau speciellt. Det är de första vinerna som lanseras och som finns tillgängliga från den gamla vinvärlden från den senaste skörden. 

Det senaste decenniet har vi i Sverige fått se ett enormt uppsving när det kommer till intresset för just Beaujolais Nouveau, och flera vinbarer arrangerar speciella kvällar där de får in vinerna någon dag innan och sedan serverar dessa till entusiasmerade gäster. Lanseringen av Beaujolais Nouveau 2023 är inget undantag, vilket man även kan se på Systembolagets hemsida då de redan förberett vilka viner som kommer finnas tillgängliga i år. Oavsett vad man tycker om själva produkten, så är det beundransvärt att ”årets första vin” kan engagera och locka så många. Det finns även de som inte är intresserade av vin som rycks med och vill vara med när Beaujolais Nouveau lanseras.

Beaujolais Nouveau 2023 - en av årets höjdpunkter

Då vinerna anländer till Sverige tätt inpå den tredje torsdagen i november, som i år infaller 16 november, så finns det väldigt sällan möjlighet för skribenter och experter att testa vinerna och ge ett omdöme kring dessa. Vi har dock gått igenom vilka viner som finns tillgängliga på Systembolaget när det kommer till Beaujolais Nouveau 2023. Totalt är det fyra viner du som intresserad kommer kunna besöka Systembolaget för att få tag på. 

Vinerna är som sagt inte testade av oss utan vi redogör enbart för vilka Beaujolais Nouveau-viner som finns tillgängliga 2023 på Systembolaget utan någon inbördes ordning. 

Lansering: 16 november klockan 10:00 på Systembolaget

Beaujolais Nouveau 2023 – här är vinerna