vin-till-veganska-avokadosnitt-med-pepparrot-och-dill-vinbanken

Vin till veganska snittar med tångkaviar

Favoritmarkera

VEGANSKA SNITTAR. Tilltugg till fördrink och för många gäster, bland andra veganer, lagar du snabbt och enkelt. Vinet till är också veganskt.

På förfrågan, ett veganskt recpet med vinförslag!

Vin till veganska snitar

Cap Royal Sauvignon Blanc 2016 (75328)
Compagnie Medocaine, Bordeaux Frankrike, 159 kr

Torr, medelfylligt vitt vin som smakar friskt av citrus, päron och svartvinbärsblad. Bra längd och fin i kombinationen på förslag då vinet är klassat som veganskt samt att avocado, citron och örter gör sig bra med vinets slank-friska och grönmogna smaker. Betyg: 4

Recept | Veganska snittar med tångkaviar | 12 portioner

2 avokado
0,5 citron
1 msk riven färsk pepparrot
1 ask färsk dill
salt och peppar
3 skivor finsk rågbröd
2 msk tångkaviar

Gör så här
1. Dela, kärna- och gröp ur avokadorna. Mosa avokadon och blanda med pressad citron. Skala och riv pepparroten. Hacka dillen och blanda den och pepparroten med avokadoröran.

2. Smak av med salt och peppar.

3. Skär bröden i bitar och bred på avokadoröran.

4. Toppa med tångkaviar och gärna lite extra pepparrot.

Recept och bild: ICA.

Lämna ett svar

?>