vin-till-najadlax-med-hovmastarkram-och-gurksallad

Vin till najadlax med hovmästarkräm och gurksallad

Favoritmarkera

Najadlax är både gravad och kallrökt, en riktig delikatess. Till detta recept som passar för bufféservering har vi kombinerat med ett vin från Nya Zeeland och från producenten Saint Clair Family Estate.

Ännu godare tillsammans med hovmästarkräm och krispig gurksallad med smak av citron och dill. En enkel och fräsch förrätt likväl en storfavorit på årets julbord.

Vin till maten

Saint Clair Pioneer Block 3, 2017 (3577), 129 kr

Torr, koncentrerad smak av grön frukt som päron och äpplen med inslag av krusbär, mogen citrus, melon och örter. Rökig doft spiller över i smaken vilket gör kombinationen till skaldjur som en av de bästa. Eller till färskost. Även till denna rätt fungerade vinet perfekt!
Betyg: 4+

RECEPT | Najadlax med hovmästarkräm och gurksallad, 8 bufféportioner

Hovmästarkräm
2 dl crème fraiche
2 msk svensk senap
1 msk dijonsenap
1 msk strösocker
salt
peppar

Gurksallad
1 gurka
1 citron
2 msk olivolja
salt
peppar
20 g färsk dill
300 g najadlax

Gör så här
Hovmästarkräm: Vispa crème fraichen med elvisp till en tjock konsistens (den blir först tunnare för att sen tjockna). Smaksätt med senap, socker, salt och peppar. OBS: använd inte laktosfri, lättcrème som inte ville tjocka till sig.

Gurksallad: Skär gurkan i små tärningar. Riv skalet av halva citronen och pressa ur saften. Skär den andra citronhalvan i klyftor.

Blanda gurkan med citronsaft, citronskal och olja. Krydda med salt och peppar. Hacka dillen fint och vänd ned i gurksalladen.
Servera laxen med hovmästarkrämen, gurksallad och citronklyftor.

Lämna ett svar