vin-till-kalvfarsjarpar-med-karl-johan-svamp-ravioli-vinbanken1

Vin till kalvfärsjärpar med Karl-Johan svamp ravioli

Favoritmarkera

Bästa vinförslaget, just nu, till Kalvfärsjärpar med Karl-Johansvampravioli är ett rött italiensk vin. Lyxa till middagen med att laga egen ravioli. Smakar himmelskt gott!

Dagens recept är vinvänligt. Man skulle även kunna tänka sig ett smakrikt vitt vin, gärna av chardonnaydruvan. Säkert vinval är ett rött vin och som denna vecka, utmärkta årgången 2015 av Campofiorin.

Vin till Kalvfärsjärpar med Karl-Johansvampravioli

Masi Campofiorin 2015 (5123), 129 kr

Druvor: 70% corvina, 25% rondinella, 5% molinara.
Alk halt: 13%
Sockerhalt:< 3 g/l
Smak: Fyllig, mörkfruktig smak av körsbär, blåbär, choklad, fat och vanilj. Tydligt kryddig. Bra längd.
Härligt, bättre vardagsvin med, som i denna årgång, alldeles extra bra smakvärde. Toppbetyg!

Recept | Kalvfärsjärpar med Karl-Johan svamp ravioli, rotfrukts- och svampsky, 4 port.

500 g kalvfärs
1/2 dl krossade tomater
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
1 ägg
1 1/2 dl mjölk
2 potatisar, kokta
1 msk färsk salvia, hackad
salt och vitpeppar
2 msk smör
2 msk

Ravioli:

150 g vetemjöl
150 g durumvetemjöl
3 ägg
2 msk olivolja
2 msk vatten
1/2 tsk salt

Sky:
1 schalottenlök, hackad
50 g färsk blandsvamp
100 g blandade rotfrukter, i bitar
1 msk smör
4 dl kalvbuljong
2 msk ljus majsstärkelse + vatten
salt och malen vitpeppar

Gör så här
Blanda ägg och mjölk med tomater, potatis, lök och vitlök.

Tillsätt färs och arbeta ihop.

Smaka av med salt och peppar och blanda ner salvia.

Forma till järpar och stek i smör.

Ravioli

Arbeta ihop vetemjöl, ägg, och olja till en deg.

Tillsätt vatten om degen är för hård.

Fräs svamp och lök i smör och låt svalna.

Kavla ut degen till två tunna plattor och sporra rutor på bottenplattan.

Lägg en klick fyllning på varje ruta, lägg på den andra plattan och tryck till kanterna.

Sporra ut kuddar och se till att kanterna är väl tillslutna.

Lägg kuddarna på mjölat underlag. Koka raviolin i lättsaltat vatten cirka 10 min.

Sky

Fräs lök, svamp, och rotfrukter.

Spar några frästa svampar till garnityr.

Tillsätt fond och vatten och koka upp.

Mixa och red med maizena utrörd i vatten.

Smaka av med salt och peppar.

Koka cirka 3 min.

BILD:  Thx to – Upperbucksfoot.com

Kommentera