Laddar annons
Tillfällig sprit på Systembolaget 22 november
23 Nov, 2019

Tillfällig sprit på Systembolaget 22 november

SPRIT. Tillfällig sprit på Systembolaget 22 november är destillat för smaknördar och kännare. Helt perfekta kluckande julklappar.

Alcool blancs, eller eau-de-vie är en vit fransk sprit destillerad av jäst fruktjuice. Även i länder som Tyskland, Polen, Österrike och Schweiz är traditionen stark för de klara destillaten av fruktjuice. Ofta serverade efter middagen som en digistif. Tillsammans med kaffe eller till och med i kaffet som värmande drink efter en skidtur.

Förr fanns flera olika alcool blancs att köpa i Sverige, i dag är de mycket svåra att komma över hos oss varför Poire Williams är ett trevligt tillskott bland de starka dryckerna. Låt vara om tillfällig, bättre så än inte alls.

Tillfällig sprit 22 november- Recension och betyg i listan och rankingen börjar med "bäst" före näst bäst.

Här kan du läsa recensionen av månadens första släpp ädla drycker, Tillfällig sprit på Systembolaget - 8 november.

Lista - tillfällig sprit på Systembolaget 22 nov

1. Poire Williams VRP (12113)

Massenez, Frankrike, 399 kr för 700 ml.
Alkohol: 40%
Klar färg. Doft av päron. Smaken är ren, klingande fruktig och stark. Balanserad och välgjord. Fruktdestillat av bästa sort.
Betyg: 4

2. Highland Park 21 Years (11016)

The Edrington Group, Orkney Storbitannien, 2 495 kr för 700 ml.
Alkohol: 46%
Bärnsten. Nyanserad och balanserad. Smaken är detsamma, balanserad och nyanserad, inslag av karamell är tilltalande i en annars klassiskt, stram och traditionell smakstil.
Betyg: 4

3. Talisker Distillers Edition (11792)

Talisker, Skottland Storbritannien, 619 kr för 700 ml.
Alkohol: 45,8%
Bärnsten. Doft av mineral osh saltstänkt brygga. Behaglig smak av tjära, multi-nyanserad med en, aningen förvånande, touch av banansötma.
Betyg: 3+

4. Cask Islay Sherry Edition (40665)

A Deware Rattray, Islay Storbritannien, 699 kr för 700 ml.
Alkohol: 59,9%
Bärnsten. Stram och tydligt kantig doft. Smaken är rå, av gummi, tjära och fat. Höga alkohlhalten behöver spädas för att destillatets storhet ska blomma ut. Svårprovad i rå-skick.
Betyg: 3+