Laddar annons
Simon J Woolf på MUST - Fermenting Ideas 2019
24 Nov, 2019
Uppdaterad: 
22 Sep, 2023

Simon J Woolf på MUST - Fermenting Ideas 2019

MUST - Fermenting Ideas Wine Summit 2019 med Simon J Woolf, engelsk vin- och dryckesskribent och specialist på orangea viner.

Simon J Woolf är en engelsk vin- och dryckesskribent. Simon har under många följt utvecklingen av ekologiska viner, biodynamiska viner, naturviner och orangea viner. 2018 publicerade Simon en utmärkt bok som bara handlade om vin medd orange färg. ”Amber Revolution” blev direkt rankad av The New York Times som en av årets fem bästa vinböcker. Och för några månader sedan tilldelades Simon den prstigefulla utmärkelsen, Louis Roederer International Wine Writing Award 2018 som "International Feature Writer of the year".

Om Simon J Woolf

Simons skrivkarriär startade som av en slump när han grundade ”The Morning Claret” 2011. Nätmagasinet lyfter fram naturviner och hantverksmässigt framställda viner.

Hemsidan är en av de mest tillförlitliga källorna om, och för naturviner. Och skrivuppdragen är numer även för framstående internationell vinpress som Decanter magazin, Meininger’s Wine Business International och många fler på eller utanför nätet.

Föredrag på Wine Summit 2019

På Must – Fermenting Ideas Wine Summit 2019 lyfte Simon självklart fram naturviner som ett fenomen, en trend och som ett paradigmskifte i vinvärlden. Föredraget gick i en resonerande stil om naturvinernas fördelar respektive tillkortakommanden.Om avsaknaden av regelverk men också om den allt starkare rörelsen bland vinmakare över hela världen som vill anamma delar av naturvinernas signum. Bland annat minimering av användandet av svavel i tillverkningen och på fälten.