Laddar annons
Vin till libanesisk mat - tips på 5 viner
8 Apr, 2024
Uppdaterad:
8 Apr, 2024

Vin till libanesisk mat - tips på 5 viner

Vilket vin ska man välja till libanesisk mat? Med tanke på hur populärt det libanesiska köket blivit så har vi valt ut fem viner som passar till maten. 

Vad man ska matcha till klassisk husmanskost eller krogmat brukar inte vara några bekymmer, men så fort man ska äta något från en annan världsdel med smaker som utmanar smakpaletten kan det bli en utmaning. Libanesisk mat har blivit en uppstickare och är numera en storm del av det svenska krogsamhället. 

En del av rätterna som vi förknippar med Libanesisk mat kallas Meze och är mindre mellanrätter, lite som tapas. Hummus, Baba Ghanoush, Tabbouleh och vinbladsdolmar är några vanliga vegetariska meze och brukar agera tillbehör till lamm, kyckling eller skaldjur. 

Den libanesiska maten är relativt vinvänlig då man ofta hittar mycket friskhet och syra i rätterna. Färska örter såsom mynta eller persilja används flitigt och bidrar just med fräschör. Yoghurt och nötter är inte heller ovanligt. Nedan listar vi våra bästa vintips till det libanesiska köket. 

Vinerna vi väljer

  • Chateau Musar
  • Pegasus Bay
  • Debuchy Brut Reserve
  • Barbera d´Alba
  • Meinklang Prosa

Vin till libanesisk mat - tips på 5 viner

Hitta några riktigt bra recept nu till våren nedan