Tonfisktartar med inlagd fänkål och wasabimajonnäs

25 minuter
Svår
21 ingredienser
En asiatisk råbiff kan man kalla denna rätt. Till dig som tycker det är svårt vad du ska göra med en fin bit tonfisk och samtidigt gillar det asiatiska köket och dess goda smaker. Denna rätt är perfekt som förrätt!
Tonfisktartar med inlagd fänkål och wasabimajonnäs
Ingredienser för 4 personer

Tonfisk

500 g
Färsk tonfisk
2 st
Rispapper
Rostad lök
Rostade sesamfrön
Smörgåskrasse
Koriander

Marinad

1 st
Röd chili
1 msk
Ingefära – riven
1 msk
Honung
6 msk
Soja
1 st
Lime – zest & juice
2 msk
Sesamolja
Salt & svartpeppar

Sås

2 dl
Majonnäs – helst hemmagjord
2 tsk
Wasabi paste – efter styrka
1 msk
Sherryvinäger
Salt & svartpeppar

Inlagd fänkål

1 st
Fänkål
1 dl
Ättika
2 dl
Socker
3 dl
Vatten

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Clotilde Davenne Bourgogne Blanc

    Clotilde Davenne Bourgogne Blanc

    2022
    frankrikeFrankrike
    750 ml
    12.5%

    Ett vin som med sin fruktiga karaktär och höga syra balanserar och kompletterar tonfisken, rädisorna och den lagom heta wasabimajonnäsen på ett utmärkt sätt. Här får man en bra balans mellan sältan i fisken och de tydliga citrusinslagen i vinet. Ett riktigt bra vin som passar till rå fisk, gärna med lite hetta vid sidan av.

    165 kr