Kycklingbröst med kapris och citronsås

Kycklingbröst med kapris och citronsås

Favoritmarkera

En variant på en piccata på kyckling tillsammans med en len kapris och citronsås. Perfekt om du vill laga lite lyxigare mat men hålla nere konstaderna.

Den här veckan bjuder matkreatören Adrian Cederlund på kycklingbröst med kapris och citronsås. Längst ner i artikeln hittar du i vanlig ordning ett vintips till rätten. Video på hur man tillagar måltiden hittar du här nedan.

@adriancederlund 🐣🐣 #food #foodtiktok #foryou #fyp #fypシ #fördig #foryoupage ♬ Dancing in the Moonlight – Toploader

Kycklingbröst med kapris och citronsås

För 2 personer

Kyckling

2 kycklingbröstfiléer
2 dl vetemjöl
1 dl parmesan – finriven
Salt & svartpeppar

Sås

1 dl vitt vin
2 dl kycklingfond
1 dl vatten
1 msk vetemjöl
1 citron
Handfull kapris
Persilja
Salt & svartpeppar

Potatis

500g delikatesspotatis
1 kruka timjan
1 solo vitlök
Olivolja
Salt & svartpeppar

Servering

Klyftor av rödlök
Parmesan
Persilja

Så gör du

  • Blanda potatisen med finhackad timjan, vitlök, olivolja, salt & svartpeppar. Lägg i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter.
  • Dela kycklingen och vänd i vetemjöl med parmesan och salt& svartpeppar. Stek i smör tills gyllenbrun. Häll i vitt vin, kycklingfond, kapris och citron.
  • Ta ut kycklingen och låt vila medan såsen kokar ihop, därefter tillsätt kycklingen igen tillsammans med finhackad persilja.
  • Servera potatisen i botten med kycklingen ovanpå, rikligt med sås. Lite lök på sidan och strö över parmesan och persilja.

Smaklig måltid!

Vintips

Laroche, Bourgogne Réserve, 2020, (5621) 119:-

Ett vitt vin från Bourgogne som passar utmärkt med kyckling. I det här fallet kommer du märka att vinet gifter sig riktigt bra ihop med både kaprisen och den perfekt syrliga citronsåsen. Vinet kommer med sina tydliga fruktiga inslag, och även toner av fat, komplettera kycklingen och citronsåsen på ett föredömligt sätt. Här får du ett vin som ger dig lagom fruktighet, en härlig fräschör och även kryddiga toner. Ett riktigt bra vin till kyckling med andra ord.

Adrian Cederlunds Instagram

Adrian Cederlunds TikTok

Adrian Cederlunds Youtube

Hitta fler recept och vintips här

Lämna ett svar