Kycklingbröst med kapris och citronsås
35 minuter
Medel
20 ingredienser
En variant på en piccata på kyckling tillsammans med en len kapris och citronsås. Perfekt om du vill laga lite lyxigare mat men hålla nere konstaderna.
Ingredienser
Ingredienser för 2 personer
Kyckling
2 st
Kycklingbröstfiléer
2 dl
Vetemjöl
1 dl
Parmesan – finriven
Salt & svartpeppar
Sås
1 dl
Vitt vin
2 dl
Kycklingfond
1 dl
Vatten
1 msk
Vetemjöl
1 st
Citron
Handfull kapris
Persilja
Salt & svartpeppar
Potatis
500 g
Delikatesspotatis
1 st
Kruka timjan
1 st
Solo vitlök
Olivolja
Salt & svartpeppar
Servering
Klyftor av rödlök
Parmesan
Persilja
Ingredienser för 2 personer
Kyckling
2 st
Kycklingbröstfiléer
2 dl
Vetemjöl
1 dl
Parmesan – finriven
Salt & svartpeppar
Sås
1 dl
Vitt vin
2 dl
Kycklingfond
1 dl
Vatten
1 msk
Vetemjöl
1 st
Citron
Handfull kapris
Persilja
Salt & svartpeppar
Potatis
500 g
Delikatesspotatis
1 st
Kruka timjan
1 st
Solo vitlök
Olivolja
Salt & svartpeppar
Servering
Klyftor av rödlök
Parmesan
Persilja
Gör så här
1
Blanda potatisen med finhackad timjan, vitlök, olivolja, salt & svartpeppar. Lägg i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter.
2
Dela kycklingen och vänd i vetemjöl med parmesan och salt& svartpeppar. Stek i smör tills gyllenbrun. Häll i vitt vin, kycklingfond, kapris och citron.
3
Ta ut kycklingen och låt vila medan såsen kokar ihop, därefter tillsätt kycklingen igen tillsammans med finhackad persilja.
4
Servera potatisen i botten med kycklingen ovanpå, rikligt med sås. Lite lök på sidan och strö över parmesan och persilja.