Grillade revben med majs, pimiento och aioli

50 minuter
Medel
23 ingredienser
Grillade revben smaksatta med en hemmagjord marinad på tomatpuré, soja, vitlök och kryddor. Serveras tillsammans med grillade pimiento, majskolv och nachos.
Grillade revben med majs, pimiento och aioli

Vintips till receptet

  • Château Pech-Latt

    Château Pech-Latt

    2023
    frankrikeFrankrike
    750 ml
    14%

    Sommaren är snart(?) här, grillen är tänd och doften av kryddiga revben fyller luften. Vad kan då passa bättre i glaset än ett läskande och fruktigt vin som Pech-Latt? Det här sydfranska vinet med toner av solmogna frukter möter det rökiga och kryddiga från grillen på bästa sätt. Smaken av mogna körsbär och josiga jordgubbar lyfter sötman i tomatpurén och den rostade majsen, medan vinets subtila pepprighet dansar i takt med chilin och spiskumminen i marinaden. Ett självklart val till grillfesten!

    169 kr
Ingredienser för 4 personer

Revben

1.2 kg
Revbensspjäll
2 st
vitlöksklyftor
1 msk
tomatpuré
1 msk
torkad koriander
1 msk
spiskummin
1 msk
chilipulver
1 dl
soja
0.5 st
limejuice
2 dl
rapsolja
1 dl
vatten
salt & svartpeppar

Aioli

1 st
Äggula
1 tsk
dijonsenap
0.5 st
limejuice
2 st
vitlöksklyftor
3 dl
rapsolja
2 msk
vatten
salt & svartpeppar

Servering

4 st
Majskolvar
200 g
pimiento padron
1 st
rödlök
1 förp
nachos
1 kruka
koriander

Vintips till receptet

  • Château Pech-Latt

    Château Pech-Latt

    2023
    frankrikeFrankrike
    750 ml
    14%

    Sommaren är snart(?) här, grillen är tänd och doften av kryddiga revben fyller luften. Vad kan då passa bättre i glaset än ett läskande och fruktigt vin som Pech-Latt? Det här sydfranska vinet med toner av solmogna frukter möter det rökiga och kryddiga från grillen på bästa sätt. Smaken av mogna körsbär och josiga jordgubbar lyfter sötman i tomatpurén och den rostade majsen, medan vinets subtila pepprighet dansar i takt med chilin och spiskumminen i marinaden. Ett självklart val till grillfesten!

    169 kr