
Laxröra med färskpotatis och brynt smör
40 minuter
Enkel
12 ingredienser
Om du inte är så glad i den klassiska silltallriken så är detta ett perfekt recept för dig. Gör en god laxröra på varmrökt lax och servera till dem klassiska tillbehören man har
till sillen.
Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
Laxröra
400 g
varmrökt lax
2 dl
smetana
1 st
rödlök
1 st
citron
salt & svartpeppar
Servering
600 g
färskpotatis
200 g
räkor
1 kruka
gräslök
1 förp
rädisor
4 st
ägg
50 g
smör
1 kruka
dill
Vintips till receptet
Ingredienser för 4 personer
Laxröra
400 g
varmrökt lax
2 dl
smetana
1 st
rödlök
1 st
citron
salt & svartpeppar
Servering
600 g
färskpotatis
200 g
räkor
1 kruka
gräslök
1 förp
rädisor
4 st
ägg
50 g
smör
1 kruka
dill
Gör så här
1
Tvätta potatisen ordentligt. Koka sedan i lättsaltat vatten tills dem mjuknat.
Ställ sedan åt sidan och låt svalna lite.
2
Koka äggen tills dem blivit hårdkokta.
3
Plocka bort skinnet från laxen och lägg i en bunke. Finhacka en rödlök och riv
ner citronzest. Gå ned med smetana och blanda runt. Smaka av med
citronjuice, salt och svartpeppar.
4
Finhacka gräslök och skär tunna skivor av rädisorna.
5
Skala ägget och separera vitan från gulan. Hacka ner vitan och smula ner
gulan.
6
Bryn smör tills det luktar kola.
7
Servera potatis i botten med klickar av laxröra. Toppa med gräslök, rädisor,
hackat ägg, och ringla till sist över brynt smör.