Oxfilé med smörblancherade morötter och svampsås

40 minuter
Enkel
17 ingredienser
En rätt där du blandar dyra med billigare råvaror och får dem att framstå i sin finaste form. Enkelt att tillreda men smakerna sviker inte.
Oxfilé med smörblancherade morötter och svampsås
Ingredienser för 2 personer

Oxfilé

400 g
Oxfilé
(gärna mittenbiten)
3 st
Morötter
1 st
Knippe grön sparris
1 st
Solo vitlök
50 g
Cashewnötter
1 st
Kruka timjan
1 st
Kruka persilja
Smör
Salt & svartpeppar

Sås

200 g
Champinjoner
2 st
Schalottenlökar
5 st
Kvistar timjan – finhackad
1 dl
Kalvfond
1 dl
Vitt vin
3 dl
Grädde
2 msk
Soja
Salt & svartpeppar

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Domaine du Pesquier Gigondas

    Domaine du Pesquier Gigondas

    2020
    frankrikeFrankrike
    750 ml
    15%

    Ett vin som passar ypperligt med oxfilé med tanke på vinets kryddiga och peppriga inslag. Här får vi ett vin som påminner väldigt mycket om en châteauneuf-du-pape, men till skillnad från det betydligt kändare vinet från granndistriktet så bjuder det här gigondas-vinet på en aningen lättare karaktär som passar bättre till oxfilé med svampsås. Det är inte för kraftigt vilket gör att det ihop med den perfekt kryddade köttbiten, morötterna och den lena svampsåsen kommer gifta sig väldigt väl. Om du däremot satsar på en mer robust köttgryta så är châteauneuf-du-pape ett bättre alternativ.

    199 kr