Oxfilé med smörblancherade morötter och svampsås

40 minuter
Enkel
17 ingredienser
En rätt där du blandar dyra med billigare råvaror och får dem att framstå i sin finaste form. Enkelt att tillreda men smakerna sviker inte.
Oxfilé med smörblancherade morötter och svampsås
Ingredienser för 2 personer

Oxfilé

400 g
Oxfilé
(gärna mittenbiten)
3 st
Morötter
1 st
Knippe grön sparris
1 st
Solo vitlök
50 g
Cashewnötter
1 st
Kruka timjan
1 st
Kruka persilja
Smör
Salt & svartpeppar

Sås

200 g
Champinjoner
2 st
Schalottenlökar
5 st
Kvistar timjan – finhackad
1 dl
Kalvfond
1 dl
Vitt vin
3 dl
Grädde
2 msk
Soja
Salt & svartpeppar

Se hur man lagar receptet