Oxfilé med smörblancherade morötter och svampsås
40 minuter
Enkel
17 ingredienser
En rätt där du blandar dyra med billigare råvaror och får dem att framstå i sin finaste form. Enkelt att tillreda men smakerna sviker inte.
Ingredienser
Ingredienser för 2 personer
Oxfilé
400 g
Oxfilé
(gärna mittenbiten)
3 st
Morötter
1 st
Knippe grön sparris
1 st
Solo vitlök
50 g
Cashewnötter
1 st
Kruka timjan
1 st
Kruka persilja
Smör
Salt & svartpeppar
Sås
200 g
Champinjoner
2 st
Schalottenlökar
5 st
Kvistar timjan – finhackad
1 dl
Kalvfond
1 dl
Vitt vin
3 dl
Grädde
2 msk
Soja
Salt & svartpeppar
Ingredienser för 2 personer
Oxfilé
400 g
Oxfilé
(gärna mittenbiten)
3 st
Morötter
1 st
Knippe grön sparris
1 st
Solo vitlök
50 g
Cashewnötter
1 st
Kruka timjan
1 st
Kruka persilja
Smör
Salt & svartpeppar
Sås
200 g
Champinjoner
2 st
Schalottenlökar
5 st
Kvistar timjan – finhackad
1 dl
Kalvfond
1 dl
Vitt vin
3 dl
Grädde
2 msk
Soja
Salt & svartpeppar
Gör så här
1
Skala morötterna och dela ner i portionsbitar. Lägg i en vid kastrull, slå på vatten så det nästan täcker morötterna. I med en klick smör, salt och peppar. Låt sjuda på medelhög värme.
2
Finhacka schalottenlöken, borsta och dela svampen. Salta och peppra köttet på båda sidorna, stek i en varm panna med rapsolja. Vänd och tillsätt smör, timjan och vitlök. Ös köttet, sett åt sidan och låt vila.
3
I samma stekpanna lägger du i löken och svampen och låter den få färg. Tillsätt finhackad timjan, vitt vin och kalvfond. Låt koka ner och montera sedan ner grädde och en skvätt soja.
4
Dela sparrisen och låt den gå sista minuterna tillsammans med morötterna. Servera grönsakerna i botten med köttet och såsen ovanpå. Strö över hackade cashewnötter och persilja. Smaklig måltid.