Pilgrimsmusslor med brynt hollandaise, rättika och morotssallad

30 minuter
Svår
19 ingredienser
Pilgrimsmusslor med brynt hollandaise, rättika och morotssallad är en enkel men ändå lyxig rätt att bjuda på.
Pilgrimsmusslor med brynt hollandaise, rättika och morotssallad
Ingredienser för 3 personer

Musslor

100 g
Pilgrimsmusslor
Bröd krutonger
Smörgåskrasse

Sallad

0.5 st
Rättika
1 st
Stor morot
1 st
Salladslök
0.5 st
Röd chili
2 msk
Soja
1 msk
Honung
1 msk
Sesamolja
1 msk
Farinsocker
1 st
Lime - saft/zest
1 tsk
Rostade sesamfrön
1 st
Handfull koriander
Salt & svartpeppar

Sås

2 st
Äggulor
250 g
Brynt smör
0.5 st
Lime - juice
Salt & vartpeppar

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Patriarche Bourgogne Chardonnay Cuvée des Visitandines

    Patriarche Bourgogne Chardonnay Cuvée des Visitandines

    2022
    frankrikeFrankrike
    750 ml
    113%

    När du har en rätt som pilgrimsmusslor som är brynta i hollandaise, som är en ganska fet rätt, så ska man sikta på ett fylligare vin som matchar det feta. I det här fallet är det en chardonnay från Bourgogne som är av det fylligare slaget och som har tydliga kryddiga toner. Man får samtidigt en härlig fruktighet i vinet som kompletterar morotssalladen och rättikan på ett fint sätt. Om man vill ha ett ännu fylligare vin så är det heller inte helt fel.

    149 kr